IMG_8151.JPG

Alla sopor i påse!

Alla sopor som slängs i soptunnan måste först läggas i en knuten soppåse. En självklarhet för många, men tyvärr är det vanligt att prylar och annat löst skräp slängs direkt i soptunnorna.

För att sophämtningen ska fungera smidigt för dig och för att vår personal ska ha en bra arbetsmiljö är det viktigt att inget slängas löst i din soptunn. Lösa sopor ramlar lätt ut vid tömning och skräpar ner på din gata och i naturen.

Dessutom sorteras alla soppåsar i en automatisk sorteringsanläggning. Där skiljs de gröna påsarna med matavfall från övriga soppåsar. Löst avfall skapar stora bekymmer i den sorteringen. Lägg därför allt du slänger i soptunnan i väl knutna påsar.

Inget löst avfall i din soptunna

Somliga slarvar mer än andra. I filmerna nedan presenterar vi tre vanliga återfallsförbrytare när det gäller löst avfall i soptunnan. 

Soptunnan i villakvarteret

Vår prao följer med HEM:s chaufför för att tömma soptunnor. Men vad hittar han i soptunnan i villakvarteret? Tvättlinor, gamla badleksaker och annat löst avfall. Lägg ditt avfall i en påse med dubbelknut.

Soptunnan i trädgården

Vår prao fortsätter sitt äventyr på HEM och följer med vår chaufför för att tömma fler soptunnor. Men vad hittar han i soptunnan i trädgården? Löv, grenar och kvistar lämnas på återvinningscentralen eller i din trädgårdstunna.

Soptunnan på gården

Dags för soptömning på gården. Men vad hittar vår prao i soptunnan? Stängsel, hönsnät, staket, bensindunkar. Inget löst avfall i din soptunna, och framför allt rätt sak ska slängas på rätt plats – välkommen till återvinningscentralen.