IMG_2512.JPG

Fjärrvärme för badkrukor!

Grindarna till simstadion står nu öppna ett av många säkra sommartecken! Ett varmare alternativ som kanske till och med lockar badkrukorna till ett dopp. Men vet du att bassängerna på Brottet värms upp med vår fjärrvärme?

Simstadion Brottet är Halmstads största utomhusbad och tar emot 100 000 - 150 000 besökare varje säsong. Vackert beläget intill havet har man valt att låta vatten värma vatten genom fjärrvärme.

En trygg uppvärmning

Vattnet i bassängerna har värmts upp av fjärrvärme i över tjugo år. Innan dess var det eldning av olja som värmde vattnet. Att byta ut det gamla systemet mot fjärrvärme var förutom en klimatvinst en trygghet, som genererat jämnare temperaturer och minskat underhåll.

Vatten värmer vatten

Tillsammans rymmer bassängerna cirka 2 500 m3 vatten. Man har tidigare använt havsvatten, men 2019 gick man helt över till att använda vanligt dricksvatten. Anledningen till övergången var att vatten från havet kräver mer rening och sliter med på anläggningen. Att fylla hela bassängen med vatten tar cirka en vecka. Att få upp temperaturen från 10 till 25 grader brukar vanligtvis ta fem dagar.

 

BA1_8926-1_HEM.jpg

Fjärrvärme 

I Halmstad har vi haft fjärrvärme sedan 1979. Fjärrvärmen kommer från energi som annars skulle gått till spillo. Vi använder nämligen till största del avfall och spillvärme från industrin som bränsle för att göra fjärrvärme – smart, smidigt och miljösnällt!

Intresserad av fjärrvärme?

Vi hjälper er att hitta de bästa alternativen för er verksamhet!