IMG_4345.JPG

Årets miljöpristagare Hafi både smakar och gör gott

På årets Gala för näringslivet i Halmstad hade vi på HEM äran att få dela ut Årets miljöpris till familjeföretaget Hafi från Brännarp, Getinge. I över 80 år har de arbetat med att förse konsumenterna med kvalitativa produkter där hållbarhet är ett värdeord från råvara ända ut i omgivningen med biologisk mångfald.

kajsa-marcus-original-600.jpg

Hafi har nått en stor kundkrets med sin gelé, sylt, saft, glögg och andra produkter med råvaror från både den svenska naturen och mer exotiska platser. I generationer har man utvecklat och fört traditionerna vidare.

För att citera dagens ägare Kajsa och Marcus Bjurklint själva:

”Idag är vi fjärde generationen som med hjälp av fina råvaror, solenergi och nytänkande vill skapa goda förutsättningar för kommande generationer att förädla frukt och bär i Brännarp. Smakupplevelser, hälsa och hållbarhet är utmaningar vi tar på stort allvar.”

Motiveringen till Årets miljöpris 2021 

Motiveringen till årets pris tog också upp just detta.

 ”Vinnaren av årets miljöpris har under flera år drivit miljöfrågorna som en integrerad del av sin affär. Med medvetna inköp av råvaror och en skonsam produktionsprocess tar vinnaren ansvar för en hållbar utveckling i hela livsmedelskedjan. Listan på genomförda projekt är lång – bland dem kan nämnas - certifierade råvaror, energibesparingar, egen energiproduk­tion och sopsortering. Miljöengagemanget finns även med, redan innan råvaran uppstår, genom biodlarprojekt för att öka den biologiska mångfalden i svenska landskap.”

Så här säger Hafi om vinsten av årets Miljöpris:

”Vi är otroligt glada och stolta över att ha tilldelats Årets Miljöpris på Näringslivsgalan i Halmstad. Att uppmärksamma vårt arbete inom miljö och hållbarhet ger oss ytterligare drivkraft att fortsätta vårt arbete inom dessa viktiga områden. Stort tack för utmärkelsen!”

Vi på HEM gratulerar Hafi till ett välförtjänt pris och önskar dem lycka till framöver!

 

HEMHafi_Galan2021.jpg
Hafi tillsammans med kollegor från HEM

Mer om Hafi

Läs mer om Hafi och besök deras fabriksbutik och verksamhet i Brännarp.