Sopsortera.jpg

5 tips för hur du återvinner smart!

Att återvinna innebär en enorm miljövinst och i Sverige har vi kommit långt gällande återvinning och källsortering. Men faktum är att vi de senaste åren slänger mer sopor än tidigare!

Den 29 september firar vi Återvinningens dag för att uppmärksamma återvinningens och återbrukets stora miljövinster. Här bjuder vi på några tips för vad du kan göra för att minska mängden avfall och några enkla återvinningstips, som gör källsorteringen lättare och mer platseffektiv:

  1. Skär av både lock och botten på konservburken så kan du platta ut den. Det spar mycket plats.
  2. Packa mindre pappersförpackningar i större så tar de mindre plats. En tom mjölkförpackning rymmer minst fem stycken hopvikta.
  3. Lägg ett snöre under tidningshögen så går det lätt att knyta ihop när det är dags att gå iväg med den.
  4. Märk upp behållarna, både i köket och i soprummet. Då kan hela familjen lättare hjälpa till och du får en påminnelse om vilka sopor som ska sorteras på vilket sätt.
  5. Gör en egen batteriholk av en glassburk.

 

Dina prylar och möbler

Ja det finns en rad olika sätt för att återvinna smart. Dessutom kan du se till att dina prylar och möbler kan användas igen genom återbruk. På vår återvinningcentral på Flygstaden kan du lämna dina prylar i vår container för återbruk som Haldahuset sedan ser till att ge nytt liv. Läs mer om Haldahusets verksamhet!

Fler tips? 

Besök Avfall Sveriges hemsida för fler tips på vad som privatperson kan göra för att minska ditt avfall.

BA2_9982-1_HEM_(Small).jpg

Lämna prylar till återbruk

Ta med dina prylar och möbler vid ditt nästa besök till återvinningcentralen på  Flygstaden. Här har vi en egen container för just detta ändamål.