VinterTYlosand.jpg

Ljusglimtar från året som har gått!

År 2020 kommer många av oss minnas som pandemins år. Covid-19 tog över våra liv och vi fick hitta sätt att i en utmanade tid se möjligheter för att minska smittspridning. Trots coronan har vi lyckats ställa om, istället för att ställa in.

Under året har vi lyckats starta upp många nya initiativ och även slutfört en hel del projekt. Vårt arbete har fortsatt att bidra till det som vi lovar att leverera till våra invånare och kunder - en enkel och hållbar vardag. Här är ett axplock av alla de arbeten vi gjort under året:  


Halmstad först i världen med ny teknik

Framtidens fjärrvärme byggs på Ranagård. Inom de tre närmaste åren kommer det att byggas 500 bostäder - flerbostadshus, radhus och villor alla med fjärde generationens fjärrvärme. Den nya tekniken har utvecklats vid Högskolan och vi i Halmstad blir nu först i världen med att använda tekniken. Läs reportaget i tidningen Energi

Lyckat vattenprojekt

Testprojektet med att rena saltvatten med hjälp av spillvärme från vår fjärrvärme är till ända. I förra veckan renades sista litern vatten, åtminstone för 2020. Jonatan och Helios Innovations ser fram emot ett fortsatt gott samarbete där vi förhoppningsvis kan rena miljontals liter vatten till Halmstads kommun under nästa sommar. 

Nya Mina sidor redo att lanseras 2021

I början av nästa år lanserar vi den första versionen av nya Mina sidor för våra kunder. Nu samlas alla dina engagemang i en och samma vy där du bland annat kan se din elförbrukning och klimatpåverkan. Du kommer även kunna jämföra din förbrukning med liknande hushåll. Framöver kommer du även att kunna se vilken dag vi hämtar dina sopor. Mer om samarbetet med Bright

AI-satsning för att undvika driftstopp

Vi har investerat i ett maskinövervakningssystem för att effektivt kunna förhindra ovälkomna driftstopp. Med hjälp av AI rapporterar övervakningssystemet in fel och avvikelser automatiskt och larmar.

Matinsamlingen för lägenheter startas upp

Tillsammans med HFAB samarbetar vi nu för att få med lägenhetsboende i matinsamlingen igen. Målet är att alla som bor i lägenhet ska kunna sortera ut sin mat framöver.

Mångmiljonprojektet på pannor drar igång trots corona

ELISA-projektet syftar till att livstidsförlänga panna 1 och 2 på Kristinehed eftersom de om några år, 2025, tekniskt är slutkörda. ELISA är Halmstads största miljöprojekt de kommande åren och den största re-investeringen i HEM:s historia.

Vi lanserar Installatörswebben

I år lanserade vi Installatörswebben, som ett steg att digitalisera och effektivisera våra arbetsprocesser, med digitala för- och färdiganmälan för elinstallatörer.

HEM 💚 Eways – vi satsar på ladd i Halmstad

Vi krokar arm med laddoperatören Eways och gör det nu ännu enklare för våra kunder, både företag och privat, att välja elbil.

Skogsäventyr för elever 

För fjärde året i rad arrangerade vi tillsammans med Naturskolan och Dramalogen uppdrag på Galgberget för skolbarn. Temat var allemansrätten, nedskräpning och hållbarhet. Läs hela reportaget om skogsäventryret i Hallandsposten

 

Året i bilder

Höjdpunkter, avslut, och nya satsningar. Vi sammanfattar det märkliga 2020 och blickar med nyfikenhet framåt mot ett 2021 fyllt av hållbara möjligheter!