matsvinn005.jpg

Är du en minimeringsmästare?

Är du en nitisk sopsorterare som sorterar allt ner till minsta gem? Eller känner du att sopsortering mest är ett dåligt samvete som du inte orkar ta tag i? Oavsett var du befinner dig kan man alltid bli bättre och varför inte få lite inspiration och tävlingsnerv längs vägen. Var med i tävlingen Minimeringsmästarna 2021!

Minimeringsmästarna är en tävling för dig som vill minska på de onödiga sakerna, utgifterna, stressen och klimatavtrycket. I ett års tid får deltagarna inspiration, tips och vägledning till att leva mer hållbart. Ni är dessutom med i olika utmaningar. Det kan handla om att laga mat på rester eller anordna en klädbytarträff med kompisar.

Tävla mot hushåll i hela Sverige

För att öka spänningsnerven och inte minst motivationen finns det också ett tävlingsmoment. Alla deltagare är med i den stora Sverigekampen! Hushållens avfallsmängder mäts under tävlingens gång och det hushåll som lyckats minska mest vinner, och blir årets minimeringsmästare!

I höst drar tävlingen igång

Uttagningen av deltagare pågår fram till den 15 september och själva tävlingen drar igång i höst. Du och hela ditt hushåll, om ni är flera, är med och tävlar. Under ett års tid får du möjlighet att bli den där miljöhjälten som du kanske funderat på att blir men inte riktigt prioriterat.

matsvin017.jpg
Minimeringsmastarna_2.png

Anmälningsprocessen är över!

Den 15 september stängdes anmälan för att delta i Minimeringsmästarna 2021. Håll utkik här för inom kort kommer vi presentera årets deltagare så att du kan följa deras resa!