Mina_Sidor_3_Prtnsc.jpg

Få koll på elen med vår nya app

I en tid när elpriset går upp och ner och når nya rekordhöjder släpper vi på HEM nu en ny app - Mitt HEM. Här kan du som elkund hos oss få bättre koll på din förbrukning och tips på hur du själv kan spara på elen i ditt hem. Appen hittar du i Google Play och App Store.

HEM har under det senaste året tillsammans med företaget Bright tagit fram en första version av vår nya kundapp och fokuset i det här första skedet ligger alltså på våra elnäts- och elhandelskunder samt till viss del fjärrvärmekunderna.

Mina_Sidor_3_Prtnsc.jpg

Möjligheter med appen

I den nya Mitt HEM-appen, som med tiden ska ersätta informationen i nuvarande Mina sidor på webben, får du som kund nu koll på allt från din elförbrukning och din historik till din miljöpåverkan och dina avtal hos HEM.

En nyhet är också att du kan dela inloggning med andra som då också får tillgång till den information och de personliga data som finns om ditt hushåll.

Fler funktioner kommer framöver

Med tiden kommer appen att utvecklas ytterligare och kompletteras med fler tjänster för alla våra kundgrupper. Vi vet att det, inte minst vad gäller avfall och återvinning, finns en stor efterfrågan kring mer information.

Till exempel när tömmer vi nästa gång hos just dig eller hur många fria besök har du kvar i år på återvinningscentralen? Arbetet med att utveckla även dessa tjänster är redan i gång, men det lär dröja ett tag till innan vi är riktig där eftersom många system måste synkas på vägen.

Appen hjälper dig i din vardag

När vi nu lanserat vår nya app är fokuset först och främst att sprida information om den till våra kunder och väcka nyfikenhet och intresse kring tjänsten så att appen används och kan bli till nytta för dig i din vardag. Genom att se hur och vad du förbrukar el på i ditt hem kanske du kan göra små förändringar som även ger positiva resultat på fakturan.

För de medarbetare som arbetat med vår nya kundapp känns lanseringen mot kund som ett viktigt första steg även om de redan är på väg mot nästa.

Hanna2.jpg

- Vi hoppas så klart alla att så många kunder som möjligt kommer att ladda ner vår app och börjar använda den. Även om vi har jobbat med det här uppdraget länge så känns det faktiskt som att det är NU det börjar på riktigt, säger Hanna Larsen Carter, kravanalytiker på HEM:s IT-avdelning.

Arbetsgruppens förhoppning framöver är att kunna hitta flera små förändringar som utvecklar kundnöjdheten och att man kan släppa mindre nyheter lite oftare än att göra en stor grej vartannat år. I arbetet med att utveckla appen är dina åsikter och synpunkter också viktiga för så du får gärna komma med inspel om tjänsten och informationen i appen så tar vi med oss det i arbetet framåt.

Men först av allt hoppas vi att du redan idag går in och laddar ner appen och börjar använda den. Förhoppningsvis blir det ett värdefullt tillskott i din vardag.

Ladda ner appen och kom igång!