Motorsag.jpg

En kick in i arbetslivet

Nu säger vi på HEM välkomna till parkgruppen, ett nystartat projekt där vi hjälper personer in i arbetslivet och samtidigt får det rent och snyggt runt våra anläggningar. En riktig win-win!

Parkgruppen är en helt nystartad grupp hos oss på HEM med ansvar för yttre skötsel. Arbetsuppgifterna inkluderar allt från sopning och lukning av ogräs till röjning och gräsklippning, alltså tjänster som vi tidigare köpt in.

IMG_3301.jpg
Motorsågsutbildningen är en av tre utbildningar som deltagarna utför under våren.

En viktig samhällsinsats

Med hjälp av Arbetsförmedlingen har vi kunnat rekrytera Maija, Boban, Jonas och Christoffer som tidigare stått en bit från arbetsmarknaden. Hos oss får de prova på trädgårdsarbete och får dessutom utbildning i röjsåg, motorsåg och beskärning. Förhoppningen är såklart att de, med hjälp av denna erfarenhet, får en skjuts in i arbetslivet. Johan Thornbratt, fastighetsansvarig på HEM och initiativtagare till den nya gruppen är mycket positiv till initiativet.

- Jag är verkligen glad och stolt över att vi kunnat lösa arbetet som behöver göras runt våra kontor och anläggningar så här samtidigt som vi kan hjälpa duktiga människor att få in en fot och få testa på ett arbete de är intresserade av. Det känns som en viktig samhällsinsats, säger han.

Thomas Brinck stöttar upp

Arbetsledare i den nya gruppen är Thomas Brinck. Han kommer att stå för fördelning av arbete, planering och övergripande ansvar. Och det är en hel del som ska hinnas med.

Förutom våra större anläggningar Kristinehed, kontoret på Flygstaden och Oceanen ingår samtliga mätstationer och mindre anläggningar HEM har i sin ägo. Totalt över 200 stycken.
Gruppen är nu i full gång.

- Det går riktigt bra! Vi är ett härligt gäng som har kul ihop och lär oss massor. För tillfället är det mycket städ men ju varmare det blir och ju mer det växer kommer arbetet att ändra karaktär, förklarar Thomas Brinck.

Parkgruppen kommer att arbeta 60 procent fram till höstens början då projektet tar en paus för att sedan ta nya tag framåt vårkanten när behovet av deras värdefulla tjänster åter tilltar.