IMG_2512.JPG

Fjärrvärme för badkrukor!

Grindarna till simstadion står nu öppna ett av många säkra sommartecken! Ett varmare alternativ som kanske till och med lockar badkrukorna till ett dopp. Men vet du att bassängerna på Brottet värms upp med vår fjärrvärme?

Simstadion Brottet är Halmstads största utomhusbad och tar emot 100 000 - 150 000 besökare varje säsong. Vackert beläget intill havet har man valt att låta vatten värma vatten genom fjärrvärme.

En trygg uppvärmning
Vattnet i bassängerna har värmts upp av fjärrvärme i över tjugo år. Innan dess var det eldning av olja som värmde vattnet. Att byta ut det gamla systemet mot fjärrvärme var förutom en klimatvinst en trygghet, som genererat jämnare temperaturer och minskat underhåll.

Vatten värmer vatten
Tillsammans rymmer bassängerna cirka 2 500 m3 vatten. För att fylla dem pumpas saltvatten upp ur havet och ner i bassängerna. Vattnet brukar då ha en temperatur på ungefär 10 grader. Väl i bassängerna renas vattnet innan uppvärmningen med hjälp av fjärrvärme påbörjas. Att få upp temperaturen från 10 till 25 grader brukar vanligtvis ta fem dagar.