matsvin023.jpg

Matavfallsinsamling för lägenheter igång!

Med start i nästa vecka i Halmstad, Oskarström och Slättåkra börjar vi på HEM i samarbete med HFAB att ansluta lägenheterna i ett flertal HFAB-fastigheter till matavfallsinsamlingen igen successivt.

Efter att i fjol ha tvingats sluta samla in matavfall från kommunens lägenheter, på grund av en alltför stor andel felsorterat i de gröna matavfallspåsarna, tar vi nu första steget till att återinföra matutsortering för Halmstads hyresgäster.

I område för område ska flerfamiljshusens miljörum förses med separata matavfallstunnor där de gröna påsarna för matavfall samlas in. Detta ger de hushåll som vill vara med och bidra till matavfallsinsamlingen möjlighet att åter igen göra så. Det ger också bättre koll på innehållet i matavfallstunnan och de gröna påsarna.

Joakim_Lind.jpg

Vi är jätteglada att nu kunna erbjuda hyresgästerna möjlighet att vara med och sortera ut maten igen. Många har hört av sig och sagt att de vill kunna vara med och bidra.

Joakim LindÅtervinningschef på HEM

HFAB är alltså först ut. Målet är att till våren ha fått med cirka hälften av bolagets hyreslägenheter och därefter successivt ställa ut matavfallstunnor så att alla ska kunna sortera matavfall hos HFAB. Övriga fastighetsägare är välkomna att hoppa på längs vägen.

Mer information hittar du på HFAB:s webbplats