Fasad_HK_Flygstaden.jpg

Vår vd Monica Karlsson slutar

Efter nio år som vd på HEM slutar Monica Karlsson sin tjänst efter årsskiftet. Beslutet togs tillsammans med HEM:s styrelse som inom kort kommer att börja sökandet efter en ny vd.

Monica Karlsson började på HEM under en turbulent period då mycket handlade om mer broms än gas i det så kallade ”7-50 projektet”. Sedan dess har Monica bland annat varit med och arbetat för att utveckla det sammanslagna bolaget HEM, tidigare Renhållningsverket och Energiföretagen som gått samman några år tidigare, drivit utvecklingsprojekt mot fjärde generationens fjärrvärme och lett arbetet med en långsiktig strategi för HEM in i en framtid med digitalisering och innovation.

Monica har dessutom satt HEM på kartan i resten av Energisverige genom ordförandeskapet i Energiföretagen Sverige och representation i olika sammanhang där energi och miljö stått på programmet.

Styrelsen och Monica Karlsson är överens om att avsluta anställningen enligt det avtal som gäller för henne som vd.

- Monica har med sin breda kompetens betytt mycket för HEM:s utveckling. Men nu när vi antagit en ny strategi går vi in i en ny fas och vill förnya ledarskapet, säger ordförande i HEM:s styrelse Louise Uvenfeldt (M).

Monica tar med sig mycket positivt från åren på HEM både i kontakt med kollegor, kunder och i framgångsrika projekt.

RedMonika.jpg

-Det har varit en förmån att ha fått vara med och bidra till utvecklingen på HEM och att få arbeta med bland annat hållbarhet vilket de flesta vet ligger mig varmt om hjärtat.

Monica Karlsson

Inom kort kommer en rekrytering av ny vd att påbörjas.