BA2_9238-1_HEM.jpg

53 veckor, så tömmer vi dina sopor

I år är det 53 veckor i almanackan mot de 52 som vi är vana vid. Det innebär inte några större förändringar i vår vardag, mer än för hushållen som har sophämtning varannan vecka eftersom de med hämtning udda vecka nu får jämn och tvärtom under 2021.

53 veckor på ett år innebär att vi vid årsskiftet får två udda veckor i rad, vecka 53 och vecka 1. För att krångla så lite som möjligt och för att alla ska kunna fortsätta att ställa ut soptunnan var fjortonde dag som man är van vid låter vi på HEM helt enkelt veckorna i almanackan bara rulla på. Håkan Tångring Transportchef på HEM berättar:

Hakan_Tangring.jpg

Vi vill göra det så enkelt som möjligt för alla Halmstadbor att göra rätt, så vi har valt att bara rulla på med sophämtningen som vanligt.

Vi kommer alltså och hämtar din soptunna samma dag som tidigare men veckan förändras. Förändringen för dig är att om du tidigare haft tömning udda veckor får du nu tömning jämna veckor och tvärt om. Svårare är det inte. Något avbrott i sophämtningen blir det inte. Våra chaufförer kommer att köra oavsett.

Ändrad hämtning under jul och nyår

Under jul- och nyår ser dock körschemat lite annorlunda ut eftersom där är röda dagar vi ska parera med. Chaufförerna kommer då att köra in olika områden så fort de hinner. Viktigt där är att du ställer ut din soptunna enligt schemat och sedan låter den stå ute tills den blivit tömd. Det nya körschemat innebär eventuellt att du inte få tömt samma dag som du ombetts att ställa ut din tunna, men var lugn vi kommer och tömmer alla tunnor så låt den bara stå.

Exakt hur och om du påverkas hittar du här.