flytt_2.jpg

Välkommen till Halmstad!

Som nyinflyttad är det mycket att hålla koll på och vänja sig vid, speciellt om du flyttar till ditt första boende. Vissa saker vill man "bara ska funka", som elen hem till dig och din sophantering till exempel. Här får du en snabbguide!

Så här fungerar det med elen

Teckna elnätsavtal

I Halmstads tätort är det vi på HEM Nät som äger och ansvarar för elnätet. När du flyttar till eller inom vårt elnätsområde behöver du teckna ett elnätsavtal. Elnätet är en monopolverksamhet och du skriver avtal med det företag som äger elnätet där du bor. Elnätsleverantören sköter elledningarna, samt ser till att elen kommer hem till dig. Kontakta oss om du är osäker på vilket företag som står för elnätet där du bor. 

Teckna elhandelsavtal

Upptill ditt elnätsavtal behöver du även ett avtal för den el som du förbrukar i ditt hem, alltså för att kunna titta på tv, brygga ditt kaffe och tända lamporna. Du väljer fritt vilket elhandelsföretag du vill teckna elavtal med.

När du väljer oss, får du alltid el från 100% förnybara energikällor. Helt enkelt ett hållbart val för både miljö och plånbok. Dessutom är vi ett lokalt bolag och en del av vår vinst ger vi tillbaka till vår hemstad Halmstad.

matsvin016.jpg

Så här fungerar sophanteringen

Vi ansvarar för sophämtningen i hela Halmstads kommun. Viktigt att tänka på för dig är att:

  • Sortera alltid ut förpackningar och lämna dessa på återvinningsstationen
  • Lägga alla dina sopor i väl knuten påse
  • Bor du i villa? Sortera ut ditt matavfall i våra gröna plastpåsar! Dessa finns att hämta i din matvarubutik.
Halmstads Energi och Miljö AB HEMFoto: Benjamin Andreasson /www.benjaminandreasson.seRetusch: Maddzan Lindblad / Bara En Minut

Besök återvinningscentralen

En flytt brukar resultera i ett eller flera besök på återvinningscentralen. Alla våra kunder har rätt till 15 fria besök per år, därefter kostar det 200 kronor/besöket. Du scannar ditt körkort för att besöka återvinningscentralen. Saknar du körkort? Då beställer du ett ÅVC-kort inför ditt besök!