Bild2.jpg

Populär fotbollsskola för sommarlediga barn

Över 130 barn och ungdomar deltar på HGH FC:s (Harplinge IK, Gullbrandstorps AIS och Haverdal IF) årliga Teknik- och sommarfotbollsskola som går av stapeln den 18-21 juni på Tranevall i Harplinge. Under 4 dagar får killar och tjejer i åldrarna 6-13 år möjlighet att träna fotboll, träffa gamla och nya kompisar och inte minst ha roligt tillsammans.

HEM sponsrar även detta år fotbollsskolan i syfte att stödja det lokala föreningslivet för barn och ungdomar och fotbollsskolan är populärare än någonsin. Upplägget på HGH:s årliga fotbollsskola, som nu är inne på snart sitt 20:e år, är att barn i åldrarna 6-9 år deltar på förmiddagen medan 10-13 åringarna är på plats under hela dagen på Tranevall. Träning varvas med slalomövningar med fotboll, kickar, kompisskap med mera.

Veckan innehåller såklart mycket fotboll men är även ett tillfälle att hitta på roliga saker med nyvunna vänner. Niels Berger, ansvarig för fotbollsskola säger:

- Vi delar in barnen i olika lag, blandat tjejer och killar, som under veckan samlar poäng i olika kategorier, allt från ordning & reda, 3 kamp, straffar med mera. Veckan avslutas på torsdag med en final då varje lag får uppträda med ett sång/dans-nummer som är kopplat till lagets namn. Utöver det vinnande laget utses även Årets kille och Årets tjej.

Grunderna för att vinna är en sammanvägd bild av att vara en bra kompis, delta aktivt, ordning och reda, att komma i tid samt hur laget presterat i varje delmoment. Det viktiga är att deltagarna har en bra och rolig upplevelse av den här veckan tillsammans på fotbollsplanen, säger Niels.

Ungdomsledare från klubbens äldre lag

En viktig del i upplägget är ungdomsledarnas roll som planerar och tränar barnen på fotbollsskolan. Ungdomsledarna har själva varit med på fotbollsskolan när det var yngre som nu kliver in i ledarrollen. Ungdomsledarna är ett viktigt inslag där de unga deltagarna ser vilket ansvar de äldre tar och vilket bidrag de ger tillbaka till fotbollsskolan.

Varje morgon går vi tillsammans igenom dagens upplägg med ungdomsledarna som får sätta sin prägel på dagens upplägg och innehåll av fotbollsskolan. Dessutom får de lite extra klirr i kassan till sitt lag. Pengarna används exempelvis av vårt juniora damlag som åker till Gothia Cup senare i sommar, säger Niels.

Bakom fotbollsskolan finns en rad olika eldsjälar som alla bidrar till att möjliggöra fotbollsskolan. Utan dem, våra ungdomsledare och vår sponsor HEM hade det här inte varit möjligt att genomföra, säger Leo Lundström ordförande för HGH. 

Populär fotbollsskola

Alla barn är välkomna oavsett vilken klubb de tillhör. I år var fotbollsskolan så populär att de var tvungna att säga nej till över 30 barn. Vi hoppas att vi till nästa år kan säga ja till ännu fler unga, nyfikna fotbollsspelare som vill delta på vår fotbollsskola, avslutar Niels.