El

Elektricitet är en grundbult i vårt moderna samhälle, det är inte mycket som fungerat om inte elen flödat i kablarna. Därför finns vi här. Vi ser till att din kaffebryggare kokar ditt livsviktiga kaffe varje dag - hållbart och driftsäkert.

Elektricitet är viktigt men kan också vara ganska krångligt. I Sverige har vi två olika sorters elföretag - elnätsföretag och elhandelsföretag.

Vad är skillnaden mellan elnät och elhandel? 

Elnätet är ledningarna som går hem till dig medan elhandelsavtalet bestämmer vilket företag du köper elen utav. Du kan inte själv välja elnätsföretag då du är bunden till det företag som äger nätet just där du bor. Det företag du vill ska sälja elen till dig är däremot helt fritt - här finns en uppsjö av alternativ att välja mellan.

Skillnaden mellan elnät och elhandel?

Se på filmen till vänster där vi förklarar vad som är skillnaden mellan elnät och elhandel. Klicka på filmen för att starta den!

Elnat.jpg

Övervakningsplan

HEM Nät arbetar kontinuerligt med åtgärder för att motverka diskriminerande beteende mot aktörer och kunder på elmarknaden helt i enlighet med vår Övervakningsplan. Årligen upprättas även en rapport över de åtgärder som vidtagits enligt övervakningsplanen.