HEM
Jag besöker sidan som
Privatperson
Företag

Lämna vattenmätarställning - Hur gör jag?

Nu är det ännu enklare att lämna din vattenmätarställning. Du kan givetvis lämna din mätarställning, som vanligt, via "Mina sidor" här på hem.se. Men nytt är att du nu även kan få en sms-avisering i stället för ett avläsningskort i brevlådan när det är dags att läsa av vattenmätaren. Du gör din anmälan om att få sms-avisering på avläsningskortet som du skickar tillbaka till oss. Gör du ingen anmälan får du avläsningskort i brevlådan som vanligt.

Om du har en vattenmätare av typen till höger är det siffrorna med svart bakgrund som ska läsas av (se gul inramning på bilden till höger). Siffrorna med rödbakgrund utgör enbart decimaler och ska inte vara med. Tänk på att även utesluta nollorna. Just denna mätare står på 81 kubikmeter.


Har du en vattenmätare av typen till vänster skriver du in alla siffror, utom de inledande nollorna (se gul inramning på bilden till vänster). Mätaren i detta exempel står på 718 kubikmeter.


Avläsning av vattenmätaren behövs för att beräkna årsförbrukningen som sedan ligger till grund för din faktura. På fakturan kan du se din senaste avläsning, under förutsättning att avläsningen är gjord innan vi skickat fakturan till dig.

För dig med smartphone

Skicka mätarställning med mobilen. Skicka mätarställning med mobilen.

Har du en smartphone kan du skicka in ställningen direkt! Allt du behöver göra är att registrera ditt mobilnummer, vilket kan göras på två sätt. Antingen via QR-koden på ditt avläsningskort, eller genom att registrera ditt mobilnummer på någon av länkarna nedan:

Min mätare avser en anläggning i Halmstad »
Min mätare avser en anläggning i Laholm »

Behöver du hjälp?
Kundservice
Vi hjälper dig!
035-190 190
Senast uppdaterad:
2017-03-23 15:09
Copyright 2019 - Halmstads Energi och Miljö AB