Släng ditt matavfall i soppåsen

Du som bor i lägenhet/Brf som inte erbjuder utsortering av matavfall kan tyvärr inte vara med och bidra till matavfallsinsamlingen. Släng ditt matavfall i din vanliga soppåse så länge.

IMG_8328.JPG

Stopp för gröna påsen!

I november i fjol slutade vi på HEM att ta hand om matavfallspåsarna från alla lägenheter i Halmstads kommun. Anledningen var att det var alldeles för många hushåll som slängde vanliga sopor, istället för matavfall, i den gröna plastpåsen. Helt fel saker hamnade helt enkelt i matavfallet som skulle omvandlas till biogas och biogödsel. 

Nu kan vi återigen erbjuda denna tjänst, med skillnaden att de gröna påsarna läggs i ett  separat kärl. Vår plan är att alla i Halmstads kommun ska kunna bidra i matavfallsorteringen igen.

matsvin023.jpg

Kom igång med grön påse i er fastighet!

Vill du att ni i er fastighet där du bor ska komma igång med matavfallsutsorteringen? Ja, då kontaktar du din fastighetsägare och ber dem kontakta oss på HEM! Så ser vi över möjligheten att ni kan börja använda den gröna påsen igen. 

Historien om den gröna påsen...

2017

Vi startar insamlingen av matavfall i grön plastpåse i hela vår kommun. Den optiska anläggningen för utsortering färdigställs och invigs. 

2019

Dålig kvalitet i påsarna gör att vi slutar ta emot gröna påsar från lägenheterna i kommunen. Villorna fortsätter, där det är högre kvalitet. 

2020

Med start för HFAB-lägenheter kör vi nu igång med den gröna insamlingen för lägenheter igen. Grön påse i brunt separat kärl.

2021

Målsättningen är att ALLA i Halmstads kommun, oavsätt om du bor i villa eller lägenhet, ska kunna sortera ditt matavfall i grön påse.