Släng ditt matavfall i soppåsen

Du som bor i lägenhet/Brf som ännu inte erbjuder utsortering av matavfall kan tyvärr inte vara med och bidra till matavfallsinsamlingen. Släng ditt matavfall i din vanliga soppåse så länge.

IMG_8328.JPG

Stopp för gröna påsen!

I november 2019 tog HEM ett drastiskt beslut om att sluta ta hand om matavfallspåsarna från alla lägenheter i Halmstads kommun. Anledningen var att alldeles för många hushåll slängde vanliga sopor, istället för matavfall, i den gröna plastpåsen. Helt fel saker hamnade helt enkelt i matavfallet som skulle bli biogas och biogödsel. 

Sedan dess har vi i jämn takt återigen kopplat på flerfamiljshus och brf:er med skillnaden att de gröna påsarna nu läggs i ett separat brunt kärl för bättre överblick. Vår ambition är fortsatt att alla i Halmstads kommun ska vara med och bidra i matavfallsorteringen.

matsvin023.jpg

Kom igång med grön påse i er fastighet!

Vill du att ni i er fastighet där du bor ska komma igång med matavfallsutsorteringen? Ja, då kontaktar du din fastighetsägare och ber dem kontakta oss på HEM! Sedan hjälper vi er så att ni kan börja använda den gröna påsen och bidra till insamlingen. 

Historien om den gröna påsen...

2017

Vi startar insamlingen av matavfall i grön plastpåse i hela vår kommun. Den optiska anläggningen för utsortering färdigställs och invigs. 

2019

Dålig kvalitet i påsarna gör att vi slutar ta emot gröna påsar från lägenheterna i kommunen. Villorna fortsätter, där det är högre kvalitet. 

2020

Med start för HFAB-lägenheter kör vi nu igång med den gröna insamlingen för lägenheter igen. Grön påse i brunt separat kärl.

2023

Målsättningen är att ALLA i Halmstads kommun, oavsätt om du bor i villa eller lägenhet, ska kunna sortera ditt matavfall i grön påse.