Ledningsvisning

Koll när du gräver med hjälp av ledningskollen.se

Elnät

HEM Elnät

Informationen på denna sida är från Halmstads Energi och Miljö Nät AB - ditt lokala elnätsföretag i ständig beredskap.

Vid grävnings- och schaktarbeten finns det saker att tänka på för att undvika obehagliga överraskningar. Se till att få koll på vad kablar och ledningar finns i marken innan du börjar gräva. Annars riskerar du att de grävs av, vilket kan innebära stora problem.

Att man gräver av ledningar och kablar är en av de stora anledningarna till att vi exempelvis får strömavbrott eller avbrott i vattenledningar. Det skapar stora problem i samhället om el och vatten försvinner. Beställ ledningsvisning, som innebär att ledningar under jord märks upp, via ledningskollen.se.

Ledningskollen.se

Genom att använda Ledningskollen, en gratis webbtjänst, får du enkelt koll på var ledningar och annan infrastruktur finns och föreklar för de som ska gräva. Med koll på vad ledningarna finns minskar minskar även risken för samhället.  Till ledningskollen.se

Grävanvisning

Vid grävnings- och schaktarbeten finns det saker att tänka på för att undvika obehagliga överraskningar för både oss på HEM Nät och er som entreprenör. All denna information hittar du i vår grävanvisning ».

Kraftledningar

Felanmälan eller felmarkerade ledningar?

Har du stött på någon av dessa problem? Kontaktar vår kundservice, så hjälper vi dig!

Kontakta oss

Spade vid elledningar

Ledningsvisning

Ska du gräva och undrar var kablar och ledningar finns? Gör en ledningsvisning.

ledningskollen.se

Så går det till

När ledningsmärkningen sker förväntar vi oss att beställare eller utsett ombud befinner sig på plats för att ta del av ledningskartor samt information från vår personal. Innan det får maskinschaktning inte utföras i ledningarnas närhet. Om skada ändå uppstår ska felanmälan göras.

Detsamma gäller om ledning inte påträffas inom markerat område eller om ledning påträffas i annat läge än vad som markerats. Beställaren eller utsett ombud godkänner i samband med utsättningen att denne tagit del av informationen, samt förbinder sig att följa anvisningarna.

 

Ersättning vid strömavbrott

Vår ambition är att du ska ha tillgång till den el du behöver, varje timme av varje dygn. Men ibland uppstår ändå strömavbrott. Då kan du, enligt Ellagen, ha rätt till ersättning eller skadestånd.

Anslutning till elnätet

I Halmstads tätort är det HEM Nät som äger och ansvarar för elnätet. Bygger du nytt eller behöver en tillfällig anslutning ska du därför vända dig till oss.

Kontakta oss

Vår kundservice hjälper dig gärna med dina frågor! Vi har flera sätt att komma i kontakt med oss på. Sök bland vanliga frågor och svar, använd vår chattfunktion, maila oss, ring oss eller använd vårt formulär längst ner på sidan.