HEM_BRF_VillaReal_1.jpg

Brf Villa Real: ”Laddboxarna är en investering för framtiden”

För Brf Villa Real på Nissastrand är hållbarhetsarbetet en självklar del i att vara en attraktiv bostadsrättsförening. Därför har man installerat laddboxar för elbilar i föreningens garage.

– Hållbarhet handlar om helheten. Vi tittar hela tiden på vad vi kan bidra med, säger Klaus Stenzel, ordförande i Brf Villa Real.

Hur kan vi erbjuda våra medlemmar möjligheten till en mer hållbar vardag? Den frågan har styrelsen i Villa Real med sig i alla beslut de fattar. När frågan om att satsa på laddplatser för elbilar kom upp kändes det därför helt rätt.

– Det är något som kommer i rask takt. Vi ser det som en investering för framtiden, säger Klaus.

Enkel och smidig lösning

Bostadsrättsföreningen tittade på flera olika leverantörer av laddstationer, men valet föll på Halmstads Energi och Miljö:

– HEM är leverantör till oss sedan tidigare och deras helhetslösning var den vi tyckte var smidigast totalt sett. Vi tittade på prislappen förstås, men också på hur projektering och installation skulle gå till, samt hur administrationen skulle fungera, berättar Klaus.

HEM_BRF_VillaReal_5.jpg
Klaus Stenzel, ordförande i Brf Villa Real

Att laddstationerna skulle vara tillgängliga för så många som möjligt var ett viktigt önskemål från Villa Reals sida, liksom att hitta en modell för en rättvis kostnadsfördelning.

HEM_BRF_VillaReal_2.jpg

Samarbetet med HEM har fungerat bra, vi har haft en kontinuerlig dialog under hela processen och har till exempel kunnat vara med och påverka placeringen av laddboxarna och hur ledningarna skulle dras.

Klaus StenzelOrdförande i Brf Villa Real

Bostadsrättsföreningen efterfrågade en smidig betalningslösning, som skulle vara enkel för användarna och inte medföra onödig administration.

– Vi är nöjda med HEM:s lösning. Vi kommer överens om hur mycket den boende ska betala och sedan sköter Eways, som är HEM:s leverantör, faktureringen varje månad, förklarar Klaus.

En gång om året görs en avräkning där förbrukningen för respektive laddstation redovisas – och har man betalat för mycket, så betalas pengarna tillbaka till föreningen.

Rustade för framtiden

Villa Real har i dagsläget sex laddstationer på plats och har förberett för lika många till.

– Nu är vi rustade för framtiden. Det behöver aldrig vara en begränsning för våra boende att här inte finns möjlighet att ladda sin bil. Vi vill hela tiden utvecklas och vara en attraktiv bostadsrättsförening, man ska vilja flytta hit, avslutar Klaus Stenzel.

 

HEM_BRF_VillaReal_4.jpg

Brf Villa Real

  • Funnits sedan: 2009
  • Antal lägenheter: 60
  • Antal garageplatser: 48, varav 6 med laddmöjlighet
  • Tjänster från HEM: elhandel, fjärrvärme, laddboxar, avfallstjänster

Vill du veta mer?

Vi hjälper er att hitta de bästa alternativen för er verksamhet!