Strand2.jpg

Hållbar semester på hemmaplan

Bor man i Halmstad kommun behöver man inte åka långt för att hitta vackra platser att besöka under sommaren. Gillar du friluftsliv och natur finns det bortom knuten. Det är lätt att bli hemmablind och missa det som finns nära. Vi bjuder på fyra hemestertips!

danskafall_vr-sommar_el_01_(1).jpg

Picknick vid Danska fall

Besök Simlångsdalen och ta en tur till detta naturreservat och förundras över skönheten i naturen och vattenfallet med en fallhöjd på 36 meter från topp till å. Följer du leden från parkeringen har du dessutom flera möjlighet att avnjuta medhavd picknick sittandes vid ordentliga bord.

shutterstock_1668933571.jpg

Testa en ny badplats

Havsstranden ut mot Kattegatt sträcker sig längs hela kommunen, från Steninge i norr till Tönnersa i söder. Här finns allt från klippbad och små enskilda vikar till kilometerlånga sandstränder. Varför inte passa på att uppleva en helt ny strand?

shutterstock_1171924339.jpg

Upplev skog och sjö

Biskopstorp är ett av södra Sveriges största skogsreservat. Gör en utflykt till Biskopstorp och upptäck den unika miljön med porlande bäckar och sjöar, gammelskogar och skogsbetande tamboskap. Vill du vandra finns här dessutom nio utmarkerade vandringleder mellan en och fyra kilometer.

pbs_10.jpg

Vandring längs Prins Bertils stig

18 kilometer havsnära stigar genom vacker natur med allt från sandstrand, strandskog, klippor och gamla stenbrott till småbåtshamnar och fiskevikar. Varför inte utmana dig själv och vandra hela vägen i sommar från starten vid Halmstad slott till slutet vid Möllegård?

Utöver hemestertipsen ovan kan du med den nya appen A day in Halland hitta ännu fler tips på saker som du kan göra och upptäcka i hela Halland. Hitta till de bästa stränderna, mysigaste utflykterna, godaste glassarna och den vackraste naturen.  

Elbil_Ny.jpg

Upplev Halmstad hållbart

Har du ingen bil eller vill du kanske bara testa ett mer hållbart sätt att resa? Varför inte göra slag i sak och testa vår elbilspool i sommar. Just nu får du dessutom som ny medlem 3 gratis månader!