topp.jpg

Halmstad Golfklubb satsar på modern laddinfrastruktur

Med havet i ryggen när man ser ut över greenerna är Halmstad Golfklubb beläget mitt i Tylösands natursköna område. Golfklubben är ett av Halmstads största turistmål och besöks årligen av cirka 70 000 gäster. Här kan du spela golf på två av landets finaste banor, äta en bit mat i restaurangen eller njuta av de närliggande stränderna. Halmstad Golfklubb drivs med hållbarhetsfokus och i samarbete med HEM tittas det på nya sätt att effektivisera med allt från elbilsladdning till batterilösningar för solceller.

Idag utgör Halmstad Golfklubb en av Sveriges allra finaste golfklubbar med mer än 3 200 medlemmar och klubben är en av de mest eftertraktade i Sverige. Varje år spelas 80–85 000 golfrundor på de två banor som breder ut sig i Tylösands natursköna område. Norra banan är en riktig mästerskapsbana där många större tävlingar spelats, senast Volvo Car Scandinavian Mixed och Annika Invitational Europe. Södra banan är en dold pärla för många och är den banan som många av medlemmarna spelar på till största del. 

christian_hgk.jpg

- Varje år har vi en mängd gäster, de kommer från när och fjärran, och vi är väldigt glada och stolta över att dem besöker Halmstad Golfklubb, Tylösand och Halmstads kommun, säger Christian Jakobsson som är klubbdirektör på HGK.

Film: Tillsammans med Halmstad Golfklubb

Satsar på moderna "Laddning som tjänst"

Tillsammans med hjälp av, HEM, Halmstads Energi och Miljö, har Halmstad Golfklubb installerat Laddning som tjänst. Klubbdirektör Christian Jakobsson berättar att klubben har 20 laddplatser som alla kan ladda samtidig, och menar att man nu erbjuder något som kunder och besökare behöver och vill ha. Han slår även ett slag för den användarvänliga appen som kommer med tjänsten. Där kan användarna styra sin laddning, sätta start- och sluttider och administrera sin betalning. 

Laddning som tjänst är ett helhetserbjudande som gör det enkelt och bekvämt att ställa om till elektrifierade fordon. Du som kund behöver inte tänka på svängningar på elmarknaden, teknikval, kundtjänst, reinvesteringsbehov, hur användarna ska betala, vilka lagkrav som kommer i framtiden med mera - vi på HEM hjälper dig med helheten.

 

christian_hgk.jpg

- Det som jag tycker är extra bra med HEM:s laddlösning är att dem står för tekniken, uppdateringar och servicen. Det tycker jag som företagare är väldigt skönt, att ha HEM i ryggen.  

Framtida energilösningar

Tilsammans med HEM tittar nu Halmstad Golfklubb på solceller och olika batterilösningar med en förhoppning om en bättre energilösning i framtiden.

 

HGK

Fakta Halmstad Golfklubb

  • Verksamhet: Golfklubb
  • Funnit sedan: 1930-talet
  • Medlemmar: Cirka 3 200
  • Besökare: Cirka 70 000/år
  • Tjänster från HEM: laddning som tjänst samt avfallshantering

Vill du veta mer?

Vi hjälper er att hitta de bästa alternativen för er verksamhet!