Elnat.jpg

Varning för oseriösa elsäljare i Halmstad

I dagarna har personer i Halmstadregionen blivit kontaktade av säljare från elhandelsbolag som uppger att de har ett pågående samarbete med oss på HEM, vilket inte stämmer. Vi vill förtydliga att vi inte samarbetar med något annat elhandelsbolag och att dessa uppgifter är felaktiga.

- Några av våra företagskunder har kontaktat vår kundservice då de blivit misstänksamma och frågat om samarbetet verkligen stämmer, säger Jesper Wendel Krafthandlare på HEM.

De oseriösa elhandelsbolagen uppger utöver ett pågående samarbete med HEM att de inte har några bindningstider för elavtal men tillämpar flerårig uppsägningstid, vilket upplevs förvillande för kunderna.

- Det är oerhört tråkigt att det förekommer oseriösa bolag i vår bransch, fortsätter Jesper. Vi på HEM är måna om att våra kunder inte blir lurade och därför ber vi dig som blivit kontaktad av andra elhandelsbolag att alltid vara uppmärksam.

Du som kund får fritt själv välja vilket bolag du vill på marknaden, men se till att kolla upp vad du ger dig in i innan du gör ditt val.

Energimarknadsinspektionen har tidigare varnat för oseriösa försäljningsmetoder i branschen både när det gäller privatkunder och företagare. På Konsumenternas Energimarknadsbyrås hemsida hittar du en samlad bild över de elbolag som fått många kundklagomål.

Slå oss gärna en signal om du känner dig det minsta tveksam. Vi finns här för dig!