HEM
Jag besöker sidan som
Privatperson
Företag

Inför ditt besök

Alla HEM:s kunder har rätt till 15 fria besök per år på våra återvinningscentraler, ÅVC. Efter att de 15 fria besöken är förbrukade kostar varje besök 200 kronor. På återvinningscentralerna kommer du in med hjälp av att scanna ditt körkort, men det förutsätter att du finns i våra register.

Står du inte upptagen som kund behöver du registrera dig här på webben.

Detta kan du lämna

På återvinningscentralerna kan du lämna allt från gamla soffor och sängar till elkablar och bilbatterier. Nedan hittar du en flygbild där du kan se hur våra fraktioner är utplacerade på respektive central. 

Med hjälp av vår sorteringsguide kan du söka på det du vill slänga och få en vägbeskrivning till närmsta återvinningsstation eller återvinningscentral. Hittar du inte den information du söker finns kunnig och behjälplig personal på återvinningscentralen.

Från och med den 1 juni 2017 kan du lämna in överbliven och använd matolja på återvinningscentralerna Flygstaden och Villmanstrand. Detta gör du genom att hälla den avsvalnade oljan på genomskinliga PET-flaskor. När flaskan är full lämnar du in den i farliga baren, max 2 liter per tillfälle.

Asbesthaltigt avfall

Asbesthaltigt material kan inte lämnas på återvinningscentralerna. Vi hänvisar till privata återvinningsföretag som tar emot väl emballerat avfall med asbest, till exempel Ragn-Sells. Kontakta företaget innan du åker dit för vidare information.

Ska du lämna elavfall?

Butiker har ett ansvar att ta emot elavfall. Större butiker som säljer elektronik tar emot all typ av konsumentelektronik som är mindre än 25 cm även om du inte köper något nytt. De tar också emot produkt med motsvarande funktion som den som säljs, oavsett storlek. För mindre butiker gäller principen ”en mot en”, det vill säga när du köper en ny produkt har du möjlighet att lämna en motsvarande gammal produkt i butiken. 

Mer information hittar du här.

 

Frågor kring våra återvinningscentraler?
Kundservice
Vi hjälper dig!
035-190 190
Senast uppdaterad:
2018-07-12 08:10
Copyright 2019 - Halmstads Energi och Miljö AB