Bok.jpg

Utmana dig själv cirkulärt i sommar

Vi vet nog lite till mans att vi borde bli bättre på att leva cirkulärt och hellre låna, byta och hyra än att köpa nytt. Testa dig själv i sommar utifrån just det och se hur det påverkar vardagen och plånboken.

1. Låna sommarboken

Många av oss hittar till böckernas värld under ledigheten när det finns tid för avkoppling. Se till att låna sommarboken på biblioteket istället för att köpa den. Eller varför inte ge vidare en bok som är färdigläst till en vän eller be om ett bokbyte?

2. Låna och byt

Kanske kan du låna grannens gräsklippare istället för att köpa ny och kanske kan du och kompisarna förnya era garderober genom att byta och låna av varandra. Bjud in till en klädbytardag utomhus i sommar så här i coronatider!  

3. Testa Elbilpoolen

Ska du ut och semestra på hemmaplan så kan du passa på att testa Elbilspoolen istället för att ta den vanliga bilen. I sommar får dessutom alla nya medlemmar tre månader gratis medlemskap i Elbilspoolen, som ligger vid Resecentrum i Halmstad. Passa på att testa att hyra en elbil i sommar! Kanske det kan leda till att du får upp ögonen för hur bra en bilpool kan fungera och du tar steget och säljer den vanliga bilen. 

4. Besök Byggåtervinningen

Byggåtervinningen vid Fyllinge hittar du massor av material för sommarens byggprojekt där hemma. Billigt för din plånbok och ett smart återbruk av material som sparar planetens resurser när du slipper köpa nytt. Hit kommer varje vecka mängder med byggmaterial som får ny ägare och nytt liv i någons hem.

5. Handla secondhand

Lämna in dina kläder och köp nya (för dig) på secondhandbutiker som exempelvis Busfrö i Halmstad. Här kan du lämna in både kläder och saker till försäljning och få en del av summan när varan är såld. Det är viktigt att värna om produkter med bra kvalitet, de kan oftast leva vidare väldigt länge.