Tre viktiga frågor i valet av elavtal för ditt företag

Med ett elavtal hos oss kan ni känna er säkra på att ni gjort ett hållbart val, för både miljö och plånbok. Så enkelt är det! Vi hjälper er att välja det elavtal som passar er verksamhet allra bäst.

1. Hur väl vill du kunna planera dina kostnader för elen?

För alla företagare är varje krona värdefull och ofta öronmärkt för att göra mesta möjliga nytta. Att kunna budgetera för en återkommande post som elkostnaderna kan där vara av yttersta vikt. När du funderar över olika elavtal bör du därför vara ärlig mot dig själv kring hur stabilt du vill kunna planera för att känna dig trygg. Väljer du ett rörligt elprisavtal, spotprisavtal, kan det bli en berg- och dalbana när elpriserna svänger. Du är med på tåget både när priset är lågt och om det stiger, men läget kan vara oförutsägbart. Väljer du i stället ett kombiavtal ligger en del av kostnaden fast. Du får en budget som är mer planerbar och tryggare förutsägbar. Det blir enklare att planera och budgetera för dina elkostnader och du slipper jobbiga överraskningar.

2. Hur riskbenägen är du? 

Företagare förknippas ofta med en vilja att våga ta risker, nästan en förutsättning för att växa. Men det betyder inte att du alltid vill chansa när det gäller dina elkostnader. När du tittar på alternativ för elavtal ska du därför också fundera över din risktolerans. Klarar du ovissheten och är bekväm med att priserna svänger kan ett spotprisavtal vara det rätta valet för dig. Är du däremot en person som vill ha kontroll över dina kostnader kan ett kombiavtal bli en bra ”match”. Kombiavtalet ger stabilitet och förutsägbarhet och du slipper obehagliga överraskningar som kan uppstå vid oväntade prishöjningar.

3. Vilka ekonomiska förutsättningar har du? 

Vi vet nog alla att saker händer och att även en välplanerad ekonomi kan vara lika oberäknelig som vädret. Så när du funderar över elavtal måste du också ta hänsyn till dina ekonomiska förutsättningar. Klarar din ekonomi en pristopp som den vi såg vintern 2022/2023 då spotpriset steg över 3 kronor per kWh? Är svaret ja kan ett elavtal med rörligt pris vara det mest fördelaktiga för dig. Är din budget mer snäv är ett kombiavtal det tryggare valet då du i större utsträckning undviker de toppar och dalar som marknaden ibland för med sig.

När du besvarat dessa tre viktiga frågor ärligt och utifrån dina egna förutsättningar har du kommit ett stort steg närmre valet av det elavtal som passar just dig och ditt företags förutsättningar bäst.

Kvinna vid dator som tittar på sin mobil

Våra elavtal

Vill du ha full kontroll och förutsägbarhet vad gäller verksamhetens elpriser? Eller påverkar elprisets eventuella svängningar väldigt lite på den produkt eller tjänst din verksamhet erbjuder.

Ladda elbil som tjänst

Laddning som tjänst

Laddning som tjänst är ett helhetserbjudande som gör det enkelt och bekvämt för våra kunder att ställa om till elektrifierade fordon. Du behöver inte tänka på svängningar på elmarknaden, teknikval, kundtjänst, reinvesteringsbehov, hur användarna ska betala, vilka lagkrav som kommer i framtiden m.m. Vi på HEM hjälper dig med helheten!

Vi hjälper dig!

Har du frågor och vill veta mer om fjärrvärme, energieffektivisering, fjärrkyla, el, laddlösningar eller solcellspaneler? Kontakta någon av oss så hjälper vi dig!