Inspiration & Nyheter

Dyk ner i vårt nyhetsrum och upptäck artiklar skapade bara för dig – din guide till en grönare framtid. Vi bjuder in dig till att utforska, lära och inspireras tillsammans med oss

Nyheter

Nyheter
2024-06-04

Nybyggt batterilager ger HEM värdefulla insikter

På baksidan av kontoret på Flygstaden tronar sedan en tid HEM:s nya batterilager upp sig som fyrkantiga svampar ur gruset. Här ska HEM, som stödtjänst till Svenska kraftnät kunna leverera el vid behov men framför allt dra nyttiga erfarenheter inför framtida affärer med kunder som vill ha egna batterilager.

Laddning via ChargeNode
Nyheter
2024-04-23

HEM och ChargeNode fixar lokal laddning

Med ambitionen att erbjuda lokala kunder skräddarsydda, storskaliga lösningar för elbilsladdning skrev HEM och Göteborgsbaserade ChargeNode nyligen avtal om samarbete. Tillsammans ska man nu bidra till omställningen från fossilt till elektrifiering i Halmstad med laddningslösningar för både privata kunder och publika platser som gator och torg.

Flygbild på Halmstad
Nyheter
2024-04-23

HEM Nät sänker elnätsavgifterna

När vi under det senaste året tvingades höja elnätsavgiften två gånger, på grund av de historiskt höga elpriserna, lovade vi våra nätkunder i Halmstad att så snart det blev läge sänka elnätsavgiften. Nu gör vi det! Den 1 juni sänker vi elnätsavgiften.

Optisk sopsortering
Nyheter
2024-04-23

Beslut om den optiska sorteringen

På HEM:s styrelsemöte den 31 maj beslutades att utöka den optiska sorteringsanläggningen för att kunna sortera fler material när kommunerna tar över tidnings- och förpackningsinsamlingens uppdrag 2027. Alternativet till den optiska sorteringen var att införa fyrfackssystem i Halmstad.

Installation av solceller
Nyheter
2024-04-23

Solceller till storskalig solenergiproduktion

Elmarknadens prissvängningar och det stora fokuset på hållbarhet har väckt en stor nyfikenhet kring fördelarna med egen solenergiproduktion. Tillsammans med företaget Solkompaniet ska vi på HEM nu hjälpa ännu fler kunder att ta steget till storskalig solsatsning.

Inspiration

Kvinna laddar sin elbil
Inspiration
2024-05-28

Ökat intresse för laddstationer

Allt fler invånare vill investera i en elbil och vara en del av omställningen till det fossilfria samhället. Bor man i egen villa är det naturligtvis lättare att sköta sin elbilsladdning än om man bor fem våningar upp i en hyreslägenhet eller i en bostadsrätt. Men allt fler hyresvärdar och fastighetsägare har börjat investera i laddstationer för sina hyresgäster.

HEM logo på fasad
Inspiration
2024-04-23

Christoffer fick ny chans

Från social fobi och ständig oro till levnadsglad och självsäker kollega som hoppas på fast anställning. För Christoffer Ek, 29, blev arbetsträningen på HEM starten på ett helt nytt liv. Ett liv som han idag lever fullt ut som aldrig förr.

Äpplen på marken
Inspiration
2024-04-23

Flexibla arbetstider blev lyckodrag

I alla väder, men med bra HEM-kläder, åker kollegorna i HEM:s parkgrupp Maija Svensson och Salah Albdulla ut och håller bolagets alla anläggningar i snyggt skick. En och annan maskin och något krånglande fordon får sig också en överblick eftersom Salah har ett brett register av kunskaper.

Beredskap med kunden i fokus
Inspiration
2024-04-05

Beredskap med kunden i fokus

HEM:s tekniska förvaltare på energitjänster är gruppen som dygnet runt, 365 dagar om året, rycker ut när kundernas anläggningar krånglar. Som en förlängd arm till affärsingenjörerna ser de till att systemen fungerar och att snabbt vara ute om något ska justeras, lagas eller bytas. Här jobbar bland annat teamchef Carin Zachrisson och Slobodan Markovic.

Ljusare tider på elmarknaden
Inspiration
2024-04-04

Ljusare tider på elmarknaden

Nu har vi, förhoppningsvis, lämnat en period av kallare väder bakom oss och börjar äntligen gå mot vår. För elmarknadsläget innebär det att det rimligtvis blir lite lägre spotpriser den närmaste veckan då det rörliga priset hamnar lägre än tidigare på grund av högre temperaturer, mer blåst och kanske blötare väderlek.

Inspiration
2024-04-03

Linda gör HEM säkrare

För att HEM ska uppnå målet om att vara en hållbar och säker arbetsplats finns arbetsmiljösamordnare och skyddsombud på alla avdelningar. En av dem som arbetar med att driva arbetsmiljöarbetet är Linda Axelsson.

Tips & Råd

Textilåtervinning

Visste du att du nu kan lämna in textilier och kläder du inte längre använder till återvinning på alla HEM:s återvinningscentraler?

Läs mer om textilåtervinning
En flicka kramar sin katt
Tips & Råd
2024-06-18

5 tips vid val av elavtal

Är det dags att välja ett nytt elavtal eller vill du byta elbolag? Här ger vi dig fem enkla tips på vad du ska tänka på när det är dags att välja!

Tips & Råd
2024-04-17

Med energitjänsteavtal kan företag fokusera rätt

I konkurrensen med andra företag och verksamheter på marknaden gör företag bäst i att syssla med det som just de är bäst på: nämligen sitt företagande. Men vad gör man med anläggningar som kräver både underhåll, uppdateringar och lite extra kärlek emellanåt? Ja, en idé är att ta hjälp av oss på HEM och överlåta drift- och underhåll till oss. Sedan kan du fokusera på ditt företag i lugn och ro.

Fixa nytt av julens rester
Tips & Råd
2024-04-05

Fixa nytt av julens rester

En gäst och en fisk luktar illa på tredje dagen, lyder ett gammalt ordspråk. Kanske börjar du även känna så inför julmaten så här tre dagar efter dopparedagen. Men öka inte på matsvinnet genom att slänga alla rester utan gör något nytt av dem. Då tjänar både planeten och plånboken på det.

Tips & Råd
2024-03-11

Vintertips för din soptunna

Snö och vinter kan vara alldeles underbart men kan ställa till det en hel del när det kommer till soptömningen hemma hos dig. Här tipsar vi dig om hur du får sophämtningen att flyta på även i vinterväder.

Hållbarhet

Laddningslösningar lokalt hjälper omställningen till el

Med den gemensamma ambitionen att ge lokala kunder skräddarsydda, storskaliga lösningar för elbilsladdning har HEM och Göteborgsbaserade ChargeNode det senaste året hjälpt många kunder i Halmstad. Tillsammans bidrar man till omställningen från fossilt till elektrifiering med laddningslösningar för både privata kunder och publika platser som gator och torg.

Läs mer om laddningslösningar lokalt hjälper omställningen till el
Kvinna som laddar sin elbil
Hållbarhet
2024-04-19

Hållbart fokus ger människor ny start

Att hållbarhet är ett viktigt ord för ett energi- och miljöbolag som HEM är väl ganska självklart. Det man ofta glömmer är nog att hållbarhet är mer än miljö eller ekonomi. Den sociala biten är minst lika viktig. Hur vi tar hand om varandra i samhället och på jobbet till exempel. På HEM har vi en rad insatser i gång för att till exempel hjälpa fler in i arbetslivet.

Utökat uppdrag när mer ska sorteras
Hållbarhet
2024-04-04

Utökat uppdrag

2017 infördes matavfallsinsamling från hushållen i Halmstad. Sedan dess har den optiska sorteringsanläggningen gått varm och inga kan så mycket om gröna påsar, löst avfall och finjustering av sorteringstekniken som driftteknikerna Andreas, Mattias och Dzennan som sköter anläggningen.

Vågen
Hållbarhet
2024-04-04

Vid Vågen välkomnas leveranserna

Vid infarten till kraftvärmeverket på Kristinehed finns sedan 2020 nytt fint hus och våg för inkommande transporter. Här jobbar Malin och Lizette med att ta emot fordon, dokument, svara på frågor och hantera allt som kan dyka upp under en dag då drygt 100 tunga transporter passerar grindarna.