Aktuella elpriser

Med ett elavtal hos oss får du el från 100% förnybara energikällor. Dessutom går en del av vår vinst tillbaka Halmstad och dig som bor här. 

Rörligt elpris

Förra månaden: 61,12 öre/kWh (exkl moms)

Inkl. moms 76,40 öre/kWh
Fast avgift: 390 kr/år

Förvaltat elpris

Förra månaden: 75,51 öre/kWh (exkl moms)

Inkl. moms 94,39 öre/kWh
Fast avgift: 390 kr/år

Fast elpris 1 år

Just nu: 89 öre/kWh (exkl moms)

Inkl. moms 111,25 öre/kWh
Fast avgift: 420 kr/år

OBS! Notera att det rörliga elpriset sätt först efter att respektive månad är slut. Det innebär att vi inte kan presentera innevarande månads rörliga elpris förrän månaden är avslutad. Det samma gäller för vårt avtal "Förvaltat elpris".

Är det dags att teckna ett nytt elavtal eller kanske förnya ditt befintliga? Då hittar du våra aktuella elpriser på våra elhandelsavtal och jämförpriser så att du enkelt kan jämföra innan du väljer.

De aktuella priserna ovan gäller för dig som är privatkund och för verksamheter med en årsförbrukning under 100 000 kWh. Om ni har en årsförbrukning över 100 000 kWh tar vi fram ett individuellt pris just för er!

Det rörliga elpriset följer prisutvecklingen på elbörsen och aktuell månads rörliga elpris sätts först några dagar efter att månaden avslutats. Notera därför att det rörliga elpriset avser föregående månad. Detsamma gäller för det Förvaltade elpriset som till viss del följer prisutvecklingen på elbörsen och priset sätts efter månaden avslutats.

Läs mer om hur det rörliga elpriset sätts.

Timprisets utveckling på nordiska elbörsen

Se hur timpriset på den nordiska elbörsen, Nord Pool Spot, ser ut just nu och i morgon. Morgondagens timpriser publiceras ungefär kl 14.15 varje dag. 

Spotpriset på Nord Pool Spot omfattar inte kostnad för elcertifikat, påslag, energiskatt, moms och elnätskostnader. Välj ditt elområde och gör önskade inställningar nedan. Vill du se morgondagens priser, Välj period: "En vecka framåt (per timme)". På helger och röda dagar visas preliminära priser, de priserna uppdateras nästkommande vardag.

Välj elområde och period

Visa som

Dags att teckna elavtal?

Teckna ett schysst elavtal - Alltid el från 100% förnybara energikällor

Teckna elavtal - Privat Teckna elavtal - Företag

Förbrukning Rörligt elpris
öre/kWh
Fast elpris 1 år
öre/kWh
Förvaltat elpris
öre/kWh
2 000 kWh/år 145,66 126,00 180,70
5 000 kWh/år 133,96 113,40 169,00
20 000 kWh/år 128,11  128,11  163,15

 

Vad är ett jämförpris? 

Jämförpris finns för att det ska bli lättare för dig som kund att jämföra olika elavtal, både våra olika elavtal men även gentemot andra elhandelsbolag. I jämförpriset är alla kostnader, även den fasta månadsavgiften, inräknade i priset och sedan utslaget på förbrukningen.

Jämförpriser finns för tre typkunder med en årlig förbrukning på 2 000, 5 000 och 20 000 kWh/år. Riktlinjer är framtagna av Konsumentverket.

Rörligt elpris - hur sätts priset? 

Ett elavtal med rörligt pris följer utvecklingen på elmarknaden. När spotpriset på elbörsen förändras följer det rörliga priset med. Det innebär att priset både kan gå upp och ner från månad till månad. Men varför kan man inte själv ta reda på innevarande månads rörliga elpris så att man är bättre förberedd när fakturan kommer?

Mer om det rörliga elpriset

Teckna elavtal

Ett schysst val - Alltid 100% förnybar el. Du kan vara trygg att vi värnar om både dig och din omgivning. Ett riktigt schysst val för din el helt enkelt!

Kontakta oss

Vår kundservice hjälper dig gärna med dina frågor! Vi har flera sätt att komma i kontakt med oss på. Sök bland vanliga frågor och svar, använd vår chattfunktion, maila oss, ring oss eller använd vårt formulär längst ner på sidan.

HEM Huvudentré

Om HEM

Som Halmstads ledande energi- och avfallsbolag levererar vi el, värme, kyla, sophantering och energitjänster till vår stad. Vi förser såväl företag som hem med energi. En del av vår vinst går tillbaka till vår hemstad Halmstad och till dig som bor här. Det är vi stolta över!