Vi hjälper dig att fixa flytten

Att flytta kan vara både underbart och stressigt på en och samma gång. Om du dessutom byter bostadstyp är det en massa saker du aldrig behövt tänka på tidigare som helt plötsligt blir viktiga. I en sådan storm kan det vara skönt att hitta någon att hålla i - någon som välkomnar dig HEM.

Gör din flyttanmälan!

För att vi ska kunna leverera el hem till dig, tömma dina sopor eller fakturera rätt så behöver även vi veta att du flyttat. För att hjälpa dig på bästa sätt ber vi dig att slå oss en signal eller chatta med oss.  

Anmäl din flytt

Kontakta vår kundservice, så hjälper vi dig!

Kontakta oss

Anmäl din flytt till oss på HEM

Meddela oss minst 14 dagar innan du ska flytta så slipper du stå utan el i ditt nya boende och att betala fakturor till boendet som du redan lämnat.

Tips! Se till att ha din nya adress, eventuellt lägenhetsnummer och flyttdatum redo när du kontaktar oss så att vi enkelt kan hjälpa dig! 

Kontakta ditt elhandelsbolag

Om du har valt ett annat elhandelsbolag än oss på HEM se till att flytta med dig ditt elhandelsavtal från ditt nuvarande till ditt nya boende. 

Vad är skillnaden mellan elnät och elhandel?

Jo, elen hem till dig består av två delar; elnät och elhandel. Elnätsavtalet är inte valbart, utan tecknas med det bolag som äger elnätet i det område som du bor i. De ser till att ledningarna går hela vägen hem till dig och att de underhålls så att elen kan komma till dig. Däremot kan du fritt välja vilket elhandelsbolag du vill köpa din el av, dvs den el du förbrukar.

Anmäl flytten till Skatteverket

Meddela Skatteverket att du flyttar så att du hamnar på rätt folkbokföringsadress. Se även till att eftersända din post så att den inte hamnar i fel postlåda framöver och du slipper att få påminnelser på dina fakturor. 

Kontakta ditt försäkringsbolag

Avsluta din befintliga hemförsäkring eller se till att flytta med den till ditt nya boende. Se till att jämföra olika försäkringsbolag innan du gör ditt val, här kan det finnas en och annan slant att spara!

Telefoni och bredband 

Kontakta din leverantör av bredband och telefoni och säg upp eller flytta med till din nya adress. 

Flytthjälp och städ

Har du fixat flytthjälp och städning? Fråga vänner och familj om hjälp eller boka en flyttfirma/städfirma. Ett tips är att ta in offerter från olika firmor innan du bokar tid! 
 

Flyttar du till villa? Kontakta oss om du har frågor kring fjärrvärme, sophantering eller trädgårdstunna, så hjälper vi dig!

Vindkraftverk och en elektriker

El

Här hittar du allt du behöver veta om elmarknaden, elpriserna och får en massa information som kan hjälpa dig få koll på elen både i din egen vardag och i ett större sammanhang. 

Avfall

I Halmstad är vi väldigt bra på att sortera vårt avfall. Vi omvandlar ditt avfall till nyttor i form av fjärrvärme, el och biogas/biogödsel. Detsamma gäller materialåtervinning som glas, metall, plast och papper som återvinns till att producera nya saker.

Värme

Mer än hälften av Sveriges befolkning får sin värme från just fjärrvärme. Fjärrvärme är en prisvärd energikälla som ger ett behagligt inomhusklimat. Fjärrvärmenätet i Halmstad har funnits i över 40 år och tack vare fjärrvärmen kan vi värma upp vår stad med energi som annars skulle gått till spillo.