Teckna förvaltat elpris

Unikt pris varje månad

Det passar dig som vill ha ett stabilt och enkelt elavtal, där du själv aldrig behöver fundera över om det är läge att ha fast eller rörligt pris. Våra experter sköter allt åt dig och bedömer när det är som mest fördelaktigt att prissäkra en större eller mindre del av din elförbrukning. Allt för att du ska ha ett bättre elpris över tid.

 

  • Våra experter följer elmarknaden och slår till när priset är som bäst.
  • Kapar pristopparna i en turbulent elmarknad.
  • Ger stabilitet och bättre pris över tid.
  • 14 dagars uppsägningstid.


Teckna Förvaltat elpris   Övriga elavtal

Vad består det förvaltade elpriset av? 

Det förvaltade elpriset innebär att kostnaden för den el du använder består av en mix av fast och rörligt pris. Det förvaltade elpriset består också av två ytterligare fasta delar - påslag och fast avgift. 

Energiavgift: Energiavgiften är kostnaden för den el som använts under den period som fakturan gäller. Priset är en mix av fast och rörligt pris och du betalar därmed olika mycket per kWh varje månad. HEM ser till att den fasta delen utgör mellan 40 och 80% av priset. Resterande del är rörligt elpris.

Energiavgiften består också av det som kallas ursprungsgaranti, vilket innebär att vi köper in el av 100% förnybara energikällor (vatten, vind, sol och biomassa) motsvarande det som våra kunder förväntas förbruka. I energiavgiften ingår också kostnader för elcertfikat och myndighetsavgifter. 

Påslag: Påslaget täcker interna kostnader samt vinstkrav från vår ägare.  

Fast avgift: Det förvaltade elpriset har alltid en fast årsavgift. Denna avgift är kostnader vi har i samband med elavtalet, som exempelvis avtalshantering, portokostnader och hantering av mätaravläsning.

Så här tar vi oss an en turbulent marknad

Genom att kapa elmarknadens toppar och dalar får du ett stabilt, tryggt och bekymmersfritt elavtal. Och jämfört med rörligt elpris – ett bättre pris över tid.

Förvaltat elpris graf

Ta kontroll och få koll i appen

Ladda ner Mitt HEM-appen idag och få verktygen för att kunna sänka din elförbrukning. Som avfallskund i HEM får du också pushnotiser med påminnelse om att ställa ut soptunnan för tömning.

  Google Play badge

Mitt Hem ladda ner bild

Vanliga frågor och svar

Vad får jag för pris?

Förvaltat elpris har ett unikt pris varje månad och baseras på föregående månads mix av inköpta terminskontrakt och månadens aktuella spotpriser. Fast årsavgift tillkommer.

Vem är Förvaltat elpris för?

Förvaltat elpris är en produkt för dig som vill ha lite mer trygghet och samtidigt vill slippa följa elpriset på daglig basis. 

Vad är det för uppsägningstid?

Förvaltat elpris har endast 14 dagars uppsägningstid.

Frågor och Svar

Aktuella elpriser

Med ett elavtal hos oss får du el från 100% förnybara energikällor. Dessutom går en del av vår vinst tillbaka Halmstad och dig som bor här. 

HEM Våra Elavtal

Våra elavtal

Rörligt, fast, förvaltat eller timpris? Ja, alla har vi olika behov när det kommer till elförbrukning och val av elavtal. Kanske vill du ha tryggheten att veta i förväg vad du betalar för en kWh eller har du råd att klara eventuella pristoppar som elmarknaden kan bjuda på. Vi erbjuder flera olika elavtal och hjälper dig gärna att hamna rätt. 

Kontakta oss

Vår kundservice hjälper dig gärna med dina frågor! Vi har flera sätt att komma i kontakt med oss på. Sök bland vanliga frågor och svar, använd vår chattfunktion, maila oss, ring oss eller använd vårt formulär längst ner på sidan.