Byta fjärrvärmecentral

En fjärrvärmecentral håller i regel länge, närmare 25 år. Men till slut kan även en trotjänare behöva lämna över stafettpinnen.

Tecken på att din fjärrvärmecentral kan behöva bytas ut kan vara vattenläckage, lägre temperatur än vanligt i huset och att varmvattnet inte räcker som förut. Då kan det vara dags för ett byte. 

När du byter till en ny fjärrvärmecentral får du också den senaste tekniken, som både är mer lättskött och möjlighet att styra inomhustemperaturen enklare. Vi tar hand om din gamla central och forslar bort den och installerar din nya på samma ställe. Vi hjälper dig hela vägen.  

Med en ny central får du: 

  • Ny teknik! En uppkopplad fjärrvärmecentral med den senaste tekniken. Du får full koll och styr ditt hem enkelt via mobilen. Läs mer om den nya centralen 
  • 3 års garanti 
  • Smidig installation. Vi tar hand om kontakten med entreprenörer och ser till att installationen hos dig går smidigt.
  • Borttagning av din gamla central. Vi forslar bort och tar hand om din gamla central.  
  • Du kan vara lugn att vi alltid har reservdelar hemma hos oss om något mot förmodan skulle gå sönder. 

Ja, vi ser till att installtionen hemma hos dig blir komplett helt enkelt!

Vad kostar det att byta till en ny central?

Priset nedan gäller en central som passar till en normalstor villa för en familj. Gäller det ett större typ av boende görs först en projektering och priset sätts därefter.

Med ROT-avdrag: 55 957 kr inkl moms 
Utan ROT-avdrag: 60 400 kr inkl moms (varav 14 810 kr är arbetskostnad)

Vill du ha fler inomhusgivare? Då går det fint att addera ytterligare inomhusgivare, max 5 st, i ditt hem mot en kostnad 600 kr/st. Har du frågor? Kontakta oss så berättar vi mer!  

Vi utför endast växlarbyten inom vårt fjärrvärmenät.

Framtidens fjärrvärmecentral

En modern och framtidssäker fjärrvärmecentral som du kan kontrollera direkt i appen Mitt Hem

Läs mer om fjärrvärmecentralen

Trygghetsavtal för din fjärrvärme

Ett trygghetsavtal är som en värmeförsäkring för din fjärrvärme hemma hos dig. Om olyckan, mot förmodan, skulle vara framme behöver du aldrig stå ensam - vi hjälper dig. Trygghetsavtalet innebär ett flertal förmåner och finns i två olika nivåer.

Klok värme - syskon leker vid bord

Klok Värme - full koll på din innetemperatur

Du som har fjärrvärme hemma kan få koll på temperaturen direkt i mobilen - närsomhelst och varsomhelst. Med tjänsten Klok Värme får du enkelt en jämnare innetemperatur och har full koll i appen.

Kontakta oss

Vår kundservice hjälper dig gärna med dina frågor! Vi har flera sätt att komma i kontakt med oss på. Sök bland vanliga frågor och svar, använd vår chattfunktion, maila oss, ring oss eller använd vårt formulär längst ner på sidan.