Tips & Råd

Funderat på att återbruka mer? Kanske har du länge gått och funderat på vad du själv kan göra för att minska elräkningen? Här delar vi med oss av lite tips och råd som vi hoppas du får nytta av!

Tips & Råd
2024-06-18

Textilåtervinning

Visste du att du nu kan lämna in textilier och kläder du inte längre använder till återvinning på alla HEM:s återvinningscentraler?

En flicka kramar sin katt
Tips & Råd
2024-06-18

5 tips vid val av elavtal

Är det dags att välja ett nytt elavtal eller vill du byta elbolag? Här ger vi dig fem enkla tips på vad du ska tänka på när det är dags att välja!

Tips & Råd
2024-04-17

Med energitjänsteavtal kan företag fokusera rätt

I konkurrensen med andra företag och verksamheter på marknaden gör företag bäst i att syssla med det som just de är bäst på: nämligen sitt företagande. Men vad gör man med anläggningar som kräver både underhåll, uppdateringar och lite extra kärlek emellanåt? Ja, en idé är att ta hjälp av oss på HEM och överlåta drift- och underhåll till oss. Sedan kan du fokusera på ditt företag i lugn och ro.

Fixa nytt av julens rester
Tips & Råd
2024-04-05

Fixa nytt av julens rester

En gäst och en fisk luktar illa på tredje dagen, lyder ett gammalt ordspråk. Kanske börjar du även känna så inför julmaten så här tre dagar efter dopparedagen. Men öka inte på matsvinnet genom att slänga alla rester utan gör något nytt av dem. Då tjänar både planeten och plånboken på det.

Tips & Råd
2024-03-11

Vintertips för din soptunna

Snö och vinter kan vara alldeles underbart men kan ställa till det en hel del när det kommer till soptömningen hemma hos dig. Här tipsar vi dig om hur du får sophämtningen att flyta på även i vinterväder.

Tips & Råd

Upp och ner för elpriset

Nu har vi haft smällkalla temperaturer den senaste veckan som lika snabbt övergått i någon plusgrad. Fluktuerande elpriser och i Frösakull uppmaningar från oss på HEM om att spara på elen eftersom kylan och obalans i elanvändningen mellan olika bostadsområden lett till snedbalans i elnätet. Vad är det som händer på elmarknaden och hur ser det ut under de kommande veckorna?

Läs mer om upp och ner för elpriset
Soptömning på HEM med sopbil
Tips & Råd
2024-03-08

Pushnotiser ny service till sopkunder

Från och med söndagen den 29/11 kommer HEM:s avfallskunder, som laddat ner Mitt HEM-appen, att få pushnotiser med påminnelse om att ställa ut soptunnan för tömning. Daniel Gustafsson, lösningsarkitekt på HEM:s IT-avdelning, är jätteglad för den nya servicen som han tror att kunderna kommer få nytta av direkt.