Elnät

Vi är i ständig beredskap för att snabbt kunna hjälpa just dig vid eventuella strömavbrott.

Elnät

HEM Elnät

Informationen på denna sida är från Halmstads Energi och Miljö Nät AB - ditt lokala elnätsföretag i ständig beredskap.

I Halmstads tätort är det vi på Halmstads Energi och Miljö Nät AB (HEM Nät) som äger och ansvarar för elnätet. Vi är ditt lokala elnätsföretag och en del av Halmstads Energi och Miljö AB.

Anslutning till elnätet

I Halmstads tätort är det HEM Nät som äger och ansvarar för elnätet. Bygger du nytt eller behöver en tillfällig anslutning ska du därför vända dig till oss.

Producera din egen el

Du som producerar din egen el har möjlighet att få ersättning både från din elhandelsleverantör, som du själv väljer, samt via ditt elnätsbolag. Här har vi samlat information för dig som bor inom HEM:s elnätsområde och den ersättning du får av oss när du producerar din egen el.

Avbrottsinformation

Mörkt i hemmet? Innan du slänger dig på luren för att rapportera ett strömavbrott kan du kolla vår avbrottsinformation. 

Avbrottsinformation   Avbrottskarta

Elnätsavgifter och villkor

Vi på HEM Nät följer inte strömmen - vi leder den. Vi är i ständig beredskap för att kunna hjälpa just dig vid eventuella strömavbrott. Här hittar du aktuella avgifter och villkor för samtliga elnätstjänster för HEM Nät AB. 

Ersättning vid strömavbrott

Vår ambition är att du ska ha tillgång till den el du behöver, varje timme av varje dygn. Men ibland uppstår ändå strömavbrott. Då kan du, enligt Ellagen, ha rätt till ersättning eller skadestånd.

Din nya elmätare

Den nya generationen elmätare som installeras av energibolag runt om i Sverige öppnar upp en rad möjligheter för dig som kund. De nya elmätarna har en HAN-port, eller Home Area Network-port, som möjliggör en mer anpassad och effektiv hantering av din energianvändning i hemmet.

Nu byter vi din elmätare

Senast år 2025 ska alla våra 40 000 elkunder fått nya elmätare. Uppdateringen ska bidra till en effektivare energianvändning och skapa bättre möjligheter för småskalig elproduktion, genom exempelvis solceller.

Kontakta oss

Vår kundservice hjälper dig gärna med dina frågor! Vi har flera sätt att komma i kontakt med oss på. Sök bland vanliga frågor och svar, använd vår chattfunktion, maila oss, ring oss eller använd vårt formulär längst ner på sidan.