Fjärrvärme - Avtal och priser

Fjärrvärme är en prisvärd energikälla som ger ett behagligt inomhusklimat. Fjärrvärmepriset hos oss består av en fast del som du inte kan påverka och en energidel, som du kan påverka genom att göra hållbara val för din fastighet.

Priser fr.o.m 2024-01-01

Fast avgift: 4 875 kr/år

Månad

Öre/kWh   

Månad

Öre/kWh

Januari

78,25   

Juli

42

Februari

78,25  

Augusti

42

Mars

78,25  

September

42

April

78,25  

Oktober

42

Maj

42  

November

78,25

Juni

42  

December

78,25

Alla priser är inklusive 25% moms.

Priser fr.o.m 2023-02-01

Fast avgift: 4 375kr/år

Månad

Öre/kWh   

Månad

Öre/kWh

Januari

74,70   

Juli

42

Februari

76,25  

Augusti

42

Mars

76,25  

September

42

April

76,25  

Oktober

42

Maj

42  

November

76,25

Juni

42  

December

76,25

Fjärrvärmepriset består av två delar

Fjärrvärmepriset består av en fast avgift (kr/år) och en rörlig energiavgift (öre/kWh). Den fasta avgiften täcker en del av de fasta kostnader HEM har för fjärrvärmeverksamheten. Detta kan vara till exempel rörsystem, fastigheter och mätare.

Energiavgiften täcker resterande del av de fasta kostnaderna samt rörliga kostnader såsom bränslekostnader.

Fjärrvärme smart val - bild på villor i rad

Därför är fjärrvärme ett smart val

Med fjärrvärme i hemmet har du varmt och behagligt oavsett hur kallt det är utomhus och du behöver aldrig oroa dig för att varmvattnet ska ta slut. Fjärrvärmen är lokalt producerad av energi som annars hade gått till spillo och är ett klimatsmart och driftsäkert alternativ för dig. 

Läs mer om fjärrvärmen

jämför priser vid uppvärmning - par i var sin färgad soffa tittar i telefon

Jämför priser för uppvärmning

Fjärrkontrollen, utvecklad av Profu, är framtagen för att du enkelt ska kunna jämföra kostnader för olika uppvärmningsalternativ. Fjärrkontrollen tar hänsyn till hela kostnadsbilden för att ge en så rättvis jämförelse som möjligt, även om alla parametrar inte alltid går att förutse eller bestämma. Den ger även möjlighet att ange just de värden som är korrekta för ditt hus, såsom energi- och effektbehov. Alla fjärrvärmepriser i fjärrkontrollen är baserade på nuvarande fjärrvärmeprismodell.

Fjärrkontrollen

Anslut din villa till fjärrvärme

Är du intresserad av fjärrvärme till din villa? Kontakta oss för att höra om det är möjligt. Vi jobbar i så fall fram ett prisförslag - anpassat för dig och din villa - snarast möjligt!

Slå en signal: 035-190 190

Trygghetsavtal för din fjärrvärme

Ett trygghetsavtal är som en värmeförsäkring för din fjärrvärme hemma hos dig. Om olyckan, mot förmodan, skulle vara framme behöver du aldrig stå ensam - vi hjälper dig. Trygghetsavtalet innebär ett flertal förmåner och finns i två olika nivåer.

Ngenic Tune - Smart uppvärmning för din villa

Med Ngenic Tune får du både smartare och billigare uppvärmningskostnader och har koll på inomhustemperaturen direkt i mobilen - närsomhelst och varsomhelst. Nu erbjuder vi dig, som har ditt elavtal eller fjärrvärme hos oss, möjligheten att köpa Ngenic Tune till ett bra pris.

Fördelarna med fjärrvärme

Är det dags att se över uppvärmningen där hemma eller planerar du att bygga nytt hus? Ja då lönar det sig att se över vilka alternativ som finns och vad dessa innebär innan du väljer, både för plånboken och för klimatpåverkan. Här sammanfattar vi plus och minus med fjärrvärme som uppvärmningsalternativ för ditt hus.