Hållbarhet

Hur arbetar vi på HEM med olika områden inom hållbarhet? ...och hur bidrar det till ett hållbart Halmstad? Här hittar du förhoppningsvis några av svaren!

Kvinna som laddar sin elbil
Hållbarhet
2024-05-23

Laddningslösningar lokalt hjälper omställningen till el

Med den gemensamma ambitionen att ge lokala kunder skräddarsydda, storskaliga lösningar för elbilsladdning har HEM och Göteborgsbaserade ChargeNode det senaste året hjälpt många kunder i Halmstad. Tillsammans bidrar man till omställningen från fossilt till elektrifiering med laddningslösningar för både privata kunder och publika platser som gator och torg.

Hållbarhet
2024-04-19

Hållbart fokus ger människor ny start

Att hållbarhet är ett viktigt ord för ett energi- och miljöbolag som HEM är väl ganska självklart. Det man ofta glömmer är nog att hållbarhet är mer än miljö eller ekonomi. Den sociala biten är minst lika viktig. Hur vi tar hand om varandra i samhället och på jobbet till exempel. På HEM har vi en rad insatser i gång för att till exempel hjälpa fler in i arbetslivet.

Utökat uppdrag när mer ska sorteras
Hållbarhet
2024-04-04

Utökat uppdrag

2017 infördes matavfallsinsamling från hushållen i Halmstad. Sedan dess har den optiska sorteringsanläggningen gått varm och inga kan så mycket om gröna påsar, löst avfall och finjustering av sorteringstekniken som driftteknikerna Andreas, Mattias och Dzennan som sköter anläggningen.

Vågen
Hållbarhet
2024-04-04

Vid Vågen välkomnas leveranserna

Vid infarten till kraftvärmeverket på Kristinehed finns sedan 2020 nytt fint hus och våg för inkommande transporter. Här jobbar Malin och Lizette med att ta emot fordon, dokument, svara på frågor och hantera allt som kan dyka upp under en dag då drygt 100 tunga transporter passerar grindarna.

Emma Hansen Hållbarhetssamordnare HEM
Hållbarhet
2024-04-04

Emma sätter hållbarhet på agendan

Hållbarhet är hett på de flesta myndigheters och företags agendor sedan många år. Med egna hållbarhetssamordnare, strateger och andra titlar vill man hitta sätt för verksamheterna att leva som man lär. På HEM är det hållbarhetssamordnare Emma Hansen som håller i taktpinnen för det breda hållbarhetsarbetet.

Hållbarhet

Nu byggs återbrukshus på ÅVC

Med start den 21 november och med planerad invigning i mars 2024 påbörjas nu bygget av ett helt nytt återbrukshus på ÅVC Flygstaden. Dagens container ska bytas ut mot ett gult trähus i två delar med en kall lokal och en uppvärmd lokal. Nu blir det lätt att återbruka rätt!

Läs mer om nu byggs återbrukshus på åvc
Kristofer Arvidsson Skolinformatör på Växtvärket
Hållbarhet
2024-03-07

På Växtvärket är man alltid redo

Skolinformatör Kristofer Arvidssons arbetsdagar kan skilja sig åt en hel del. Med uppdraget att utbilda våra yngsta medborgare i hållbarhet, miljö och energifrågor gör han en viktig insats för framtiden. Och i vår händer det en massa nya spännande saker på Växtvärket.