Nu byggs återbrukshus på ÅVC

Återbruk ligger verkligen i tiden då vi varje år överutnyttjar vår planets resurser alltmer och allt tidigare på året.

Med start den 21 november och med planerad invigning i mars 2024 påbörjas nu bygget av ett helt nytt återbrukshus på ÅVC Flygstaden. Dagens container ska bytas ut mot ett gult trähus i två delar med en kall lokal och en uppvärmd lokal. Nu blir det lätt att återbruka rätt!

Återbruk ligger verkligen i tiden då vi varje år överutnyttjar vår planets resurser alltmer och allt tidigare på året.

HEM är absolut inte nya på återbruk. Sedan ett par år finns återbruksinlämning på Villmanstrand och dagens container på Flygstadens ÅVC har funnits och fungerat bra sedan 2007. Nu har man dock vuxit ur den kostymen och behöver nytt och större för att kunna ta emot besökarnas inlämnade grejer och ge dem ett nytt och längre liv.

Inför ditt besök på återvinningscentralen

För att ditt besök ska gå så smidigt som möjligt har vi samlat information inför ditt besök här.

Våra återvinningscentraler

Varmt välkommen till våra fyra återvinningscentraler runt om i Halmstad kommun. Här kan du lämna ditt gamla kylskåp som slutat fungera, virke som är murket, målarfärg, däck med mera. Under respektive central kan du läsa mer om vad du kan lämna där samt se våra öppettider.

ÅVC besökskort

Beställa ÅVC-kort

Varje hushåll i Halmstads kommun har 15 fria besök på våra återvinningscentraler - varje år. Är du folkbokförd i Halmstads kommun behöver du inte göra någonting. Allt är redan klart om du har ett körkort. För att komma in scannar du nämligen ditt körkort - smidigt va?