Laddningslösningar lokalt hjälper omställningen till el

Med den gemensamma ambitionen att ge lokala kunder skräddarsydda, storskaliga lösningar för elbilsladdning har HEM och Göteborgsbaserade ChargeNode det senaste året hjälpt många kunder i Halmstad. Tillsammans bidrar man till omställningen från fossilt till elektrifiering med laddningslösningar för både privata kunder och publika platser som gator och torg.

Trots ett stort intresse för elfordon under de senaste åren hängde utbyggnaden av laddinfrastruktur länge inte riktigt med i elbilarnas utvecklingstakt vilket utgjorde ett hinder för omställningen från fossilfritt till elektrifiering.

Möjligheten att bygga storskaligt testade HEM först i egen regi där kontoren på Flygstaden och Kristinehed, med ChargeNodes hjälp, fick 20-talet uttag för tjänstebilar och förmånsbilar. Idag har dessa platser utökats och möjliggör för medarbetarna att ladda den egna bilen under arbetsdagen något som gett bolaget goda insikter att ta med till kund.

Händer som håller i laddkabel

- Att ha möjlighet att kunna ladda sin bil medan man arbetar har bidragit till att fler kollegor faktiskt vågat ta steget och köpa en egen elbil. Sedan vi började har många fler ställt om vilket ju är väldigt positivt, säger Viktor Sundling, affärsansvarig för eMobility på HEM.

Fastighetsägare och företag med egen parkering har länge kunnat erbjuda sina hyresgäster och anställda laddningsmöjligheter, men för hyresvärdar utan egen mark är det svårare. Är du beroende av att kunna ladda din bil på annan plats än vid hemmet eller arbetsplatsen blir också steget till att köpa elfordon längre, tror Viktor Sundling.

Med det som ett argument har HEM under året som gått därför varit med och bidragit till att fler laddstolpar kommit upp i stor skala på fler publika platser där människor kan ladda sina elbilar snabbt, tryggt och enkelt. Ambitionen går helt i linje med HEM:s arbete för att nå klimatmålen i kommunfullmäktiges antagna plan för energi och klimat genom elektrifiering. I planen ligger ansvaret på HEM, i samarbete med kommunens bostadsbolag HFAB samt teknik- och fritidsnämnden, att just ”öka antalet laddpunkter på kommunala parkeringar och besöksmål”.

Första kunden i Halmstad att hoppa på möjligheten till storskalig laddningsanläggning, genom en paketlösning från HEM och ChargeNode, var Halmstad Golfklubb. Med deras fina referens i ryggen har därefter fler lokala kunder, både företag och bostadsrättsföreningar, i Halmstad vänt sig till HEM och fått hjälp med lösningar för just sina behov.

- Det är roligt att se utvecklingen och att så många vill installera laddningsuttag. Vi vet nu av erfarenhet att när väl möjligheten finns till att ladda i anslutning till hemmet eller jobbet så går omställningen snabbt och folk vågar köpa elfordon. Det viktigaste att tänka på där är att inte underskatta behovet och bygga för få uttag, säger Viktor Sundling.

Ladda elbil som tjänst

Laddning som tjänst

Laddning som tjänst är ett helhetserbjudande som gör det enkelt och bekvämt för våra kunder att ställa om till elektrifierade fordon. Du behöver inte tänka på svängningar på elmarknaden, teknikval, kundtjänst, reinvesteringsbehov, hur användarna ska betala, vilka lagkrav som kommer i framtiden m.m. Vi på HEM hjälper dig med helheten!

Vårt hållbarhetsarbete

För oss på HEM är hållbarhet i centrum och vi arbetar ständigt mot vår vision: En enkel och miljösmart vardag för våra kunder, både idag och i morgon.

Kontakta mig företag

Kontakta mig

Fyll i en intresseanmälan så kontaktar våra säljare dig så snart som möjligt för ett förutsättningslöst möte!