Aktuella elpriser

Är det dags att teckna ett nytt elavtal eller kanske förnya ditt befintliga? Då hittar du våra aktuella elpriser på våra elhandelsavtal och jämförpriser så att du enkelt kan jämföra innan du väljer.

Med ett elavtal hos oss får du el från 100% förnybara energikällor. Du gör helt enkelt ett hållbart val, både för miljö och plånbok. Dessutom går en del av vår vinst tillbaka till vår hemstad Halmstad. Det är vi stolta över. 

Rörligt pris

Förra månaden: 74,26 öre/kWh (exkl moms)

  • Inkl. moms 92,83 öre/kWh
  • Fast avgift: 390 kr/år

Förvaltat elpris

Förra månaden: 94,82 öre/kWh (exkl moms)

  • Inkl. moms 118,53 öre/kWh
  • Fast avgift: 390 kr/år

Fast pris 1 år

Just nu: 86,00 öre/kWh (exkl moms)

  • Inkl. moms 107,50 öre/kWh
  • Fast avgift: 420 kr/år

De aktuella priserna ovan gäller för dig som är privatkund och för verksamheter med en årsförbrukning under 100 000 kWh. Om ni har en årsförbrukning över 100 000 kWh tar vi fram ett individuellt pris just för er!

Det rörliga elpriset följer prisutvecklingen på elbörsen och aktuell månads rörliga elpris sätts först några dagar efter att månaden avslutats. Notera därför att det rörliga elpriset avser föregående månad. Detsamma gäller för det Förvaltade elpriset som till viss del följer prisutvecklingen på elbörsen och priset sätts efter månaden avslutats.

Timprisets utveckling på nordiska elbörsen

Se hur timpriset på den nordiska elbörsen, Nord Pool Spot, ser ut just nu och i morgon. Morgondagens timpriser publiceras ungefär kl 14.15 varje dag. 

Spotpriset på Nord Pool Spot omfattar inte kostnad för elcertifikat, påslag, energiskatt, moms och elnätskostnader. Välj ditt elområde och gör önskade inställningar nedan. Vill du se morgondagens priser, Välj period: "En vecka framåt (per timme)". På helger och röda dagar visas preliminära priser, de priserna uppdateras nästkommande vardag.

Visa som

Dags att teckna elavtal?

Teckna ett schysst elavtal - Alltid el från 100% förnybara energikällor

Jämförpriser

Förbrukning

Rörligt pris

öre/kWh

Fastpris 1 år

öre/kWh

Förvaltat elpris 

öre/kWh

2 000 kWh/år 112,33 128,50 138,03
5 000 kWh/år 100,63 115,90 126,33
20 000 kWh/år 94,78 109,60

120,48

Vad är ett jämförpris? 

Jämförpris finns för att det ska bli lättare för dig som kund att jämföra olika elavtal, både våra olika elavtal men även gentemot andra elhandelsbolag. I jämförpriset är alla kostnader, även den fasta månadsavgiften, inräknade i priset och sedan utslaget på förbrukningen.

Jämförpriser finns för tre typkunder med en årlig förbrukning på 2 000, 5 000 och 20 000 kWh/år. Riktlinjer är framtagna av Konsumentverket. 

 

danskafall_vr-sommar_el_01_(1).jpg

Rörligt elpris - hur sätts priset? 

Ett elavtal med rörligt pris följer utvecklingen på elmarknaden. När spotpriset på elbörsen förändras följer det rörliga priset med. Det innebär att priset både kan gå upp och ner från månad till månad. Men varför kan man inte själv ta reda på innevarande månads rörliga elpris så att man är bättre förberedd när fakturan kommer?

 

Mina_Sidor_3_Prtnsc.jpg

Ladda ner vår app Mitt HEM!

Men vår app Mitt HEM får du full koll på din energiförbrukning och smarta tips på hur du kan minska den. Dessutom kan du dela konto med andra i ditt hem, se aktuell dag för din soptömning samt se din miljöpåverkan. Ladda ner och testa vår app idag!