Aktuella elpriser

Är det dags att förnya ditt elavtal eller teckna om? Här hittar du våra aktuella priser på våra elhandelsavtal och jämförpriser så att du enkelt kan jämföra innan du väljer.

Med ett elavtal hos oss får du el från 100% förnybara energikällor. Du gör helt enkelt ett hållbart val, både för miljö och plånbok. Dessutom går en del av vår vinst tillbaka till vår hemstad Halmstad. Det är vi stolta över. 

OBS! Det rörliga elpriset följer prisutvecklingen på elbörsen och aktuell månads rörliga elpris sätts först några dagar efter att månaden avslutats. Notera därför att det rörliga elpriset nedanför avser föregående månad. Läs mer om hur det rörliga elpriset sätts

Rörligt pris

Förra månaden: 87,58 öre/kWh (exkl moms)

  • Inkl. moms 109,48 öre/kWh
  • Fast avgift: 390 kr/år

 

De aktuella priserna ovan gäller för dig som är privatkund och för verksamheter med en årsförbrukning under 100 000 kWh. Om ni har en årsförbrukning över 100 000 kWh tar vi fram ett individuellt pris just för er!

Vill du ha koll på Nordpools prisutveckling på elbörsen? Besök Nordpools webbplats och välj elområde 4.  

Tillsvidare pausar vi möjligheten att teckna Fastpris avtal

Efter att Europakommissionen beslutat att man på grund av de höga elpriserna nu kommer att göra en översyn av elmarknaden och dess prissättningsmodell plockar HEM och branschkollegorna nu bort sina fastprisavtal.

Dags att teckna elavtal?

Teckna ett schysst elavtal - Alltid el från 100% förnybara energikällor

Jämförpriser

Förbrukning Rörligt pris Fastpris pausat
2 000 kWh/år 128,97 öre/kWh -
5 000 kWh/år 117,27 öre/kWh -
20 000 kWh/år 111,42 öre/kWh

-

danskafall_vr-sommar_el_01_(1).jpg

Rörligt elpris - hur sätts priset? 

Ett elavtal med rörligt pris följer utvecklingen på elmarknaden. När spotpriset på elbörsen förändras följer det rörliga priset med. Det innebär att priset både kan gå upp och ner från månad till månad. Men varför kan man inte själv ta reda på innevarande månads rörliga elpris så att man är bättre förberedd när fakturan kommer?

 

El_Rityta_1.png

Vad är ett jämförpris?

Jämförpris finns för att det ska bli lättare för dig som kund att jämföra olika elavtal. Både våra olika elavtal men även gentemot andra elhandelsbolag. I jämförpriset är alla kostnader, även den fasta månadsavgiften, inräknade i priset och sedan utslaget på förbrukningen.

Jämförpriser finns för tre typkunder med en årlig förbrukning på 2 000, 5 000 och 20 000 kWh/år. Riktlinjer är framtagna av Konsumentverket för att göra det enkelt för dig som konsument att jämföra priset när du ska välja elhandelsbolag. 

Mina_Sidor_3_Prtnsc.jpg

Ladda ner vår nya app!

Men vår nya app Mitt HEM får du full koll på din energiförbrukning och smarta tips på hur du kan minska den. Dessutom kan du dela konto med andra i ditt hem och se din aktuella miljöpåverkan. Ladda ner och testa vår app idag!