Välj solceller till din villa

Anledningarna till att investera i solcellspaneler på ditt hustak är många. Det är skönt att kunna producera din egen el när elpriserna skenar. Förhoppningsvis gör det att du sparar lite pengar i slutändan.

Solceller är allt mer på tapeten och anledningarna till att skaffa solceller till ditt hustak kan vara många. Med solceller sparar du energi och gör en god investering – både för plånbok och miljö. Solenergi är miljövänligt och avger inte koldioxid eller andra utsläpp. Dessutom kan du sälja den el du producerar men själv inte använder till den elleverantör som du väljer. 

Vi på HEM kan tyvärr inte hjälpa till med installation av solceller till dig som är villakund, utan endast till företagskunder med större anläggningar. För dig som är nyfiken på att skaffa solceller har vi samlat lite nyttig information för dig som vill lära dig mer.

Solceller tak

Tre anledningar till att välja solceller

1. Minskade kostnader och större frihet

Med en solcellsanläggning kan du minska dina kostnader gällande elhandel och därmed minska risken att påverkas av om elmarknadens priser går upp eller ner. Du får en lägre och jämnare energikostnad från första dagen. 

2. Kvalitet utan krångel

Du får en kvalitetslösning med många års garanti. Beskymmerfritt producerar du el utan att bidra med utsläpp, negativ inverkan på miljön, oväsen eller dålig lukt. Dessutom producerar solcellerna en viss mängd energi även när det är mulet ute, vilket är bra att veta när vi bor i Sverige med få soltimmar under vinterhalvåret.

3. En hållbar investering

Du bidrar till en hållbar och bättre miljö, vilket i sig kan vara skäl nog... men även värdet på fastigheten ökar på ett hållbart sätt.

Solceller tak kväll

Energimyndigheten vägleder dig som funderar på solceller. Här hittar du information och får oberoende vägledning inför beslutet.

Solelportalen

Man installerar solceller

Tips vid installation

Elsäkerhetsverket informerar om tipsen att tänka på vid installation av småskalig elproduktion på ditt villatak.

Elsäkerhetsverket

man på tak med solceller i solnedgång

Hur ska du skatta?

Hur ska jag skatta när jag producerar förnybar el på mitt tak och levererar el ut på nätet? Skatteverket förklarar hur du ska gå tillväga.

Skatteverket

Schysst elbolag

Vi är ett schysst elbolag!

Vi är stolta över att vara certifierade med Schysst elhandel. Det innebär att du kan vara säker på att vi är ett schysst val för din el. Allt från att vi är tydliga med våra elpriser, ångerrätt och villkor för dig som är kund, till våra interna processer såsom tydliga rutiner och utbildning av personal.

HEM Våra Elavtal

Våra elavtal

Rörligt, fast, förvaltat eller timpris? Ja, alla har vi olika behov när det kommer till elförbrukning och val av elavtal. Kanske vill du ha tryggheten att veta i förväg vad du betalar för en kWh eller har du råd att klara eventuella pristoppar som elmarknaden kan bjuda på. Vi erbjuder flera olika elavtal och hjälper dig gärna att hamna rätt. 

Kontakta oss

Vår kundservice hjälper dig gärna med dina frågor! Vi har flera sätt att komma i kontakt med oss på. Sök bland vanliga frågor och svar, använd vår chattfunktion, maila oss, ring oss eller använd vårt formulär längst ner på sidan.