Ngenic Tune - Smart uppvärmning för din villa

Ngenic Tune, en smart termostat för vattenbruna värmesystem, ser till att du får en jämn inomhustemperatur till lägsta kostnad.

Med Ngenic Tune får du både smartare och billigare uppvärmningskostnader och har koll på inomhustemperaturen direkt i mobilen - närsomhelst och varsomhelst. Nu erbjuder vi dig, som har ditt elavtal eller fjärrvärme hos oss, möjligheten att köpa Ngenic Tune till ett bra pris.

Ngenic Tune, en smart termostat för vattenburna värmesystem, ser till att du får en jämn inomhustemperatur till lägsta kostnad. Det enda du behöver göra är att ställa in vilken temperatur du vill ha hemma och termostaten växlar upp när det är lägre elpris och bromsar in när elpriset är som högst. Systemet är självlärande och tar förutom temperatur och luftfuktighet även hänsyn till solljus och husets förutsättningar. När du är bortrest kan du låta huset gå i ide och när du kommer hem är huset uppvärmt igen.

Den smarta termostaten Ngenic fungerar med de flesta märken av bergvärme, elpannor, frånluftsvärmepumpar, luft/vattenvärmepumpar och fjärrvärme. Du kopplar Ngenic’s styrenhet mellan din värmepump och utegivare, den styrs sedan av termostaten för att ge dig en smartare uppvärmning.

Har du nyligen installerat en ny fjärrvärmeväxlare från HEM med Homeside så har du redan smart styrning, och behöver därmed ingen extra styrning med Ngenic Tune.

Ngenic Tunes - barn under filt med ficklampa

Ngenic Tunes passar dig

  • Som bor i ett fristående hus (villa, radhus eller liknande).
  • För dig som är elhandelskund eller fjärrvärmekund hos HEM
  • Har vattenburen värme och internetuppkoppling.
  • Har ett timprisavtal för din el, Mitt timpris. Inte ett måste, men behövs för att termostaten ska kunna värma upp huset när elen är som billigast.
Ngenic Tunes mobil app - telefon i hand

Minskad förbrukning med ökad komfort

Via appen, Ngenic Tunes eller Mitt HEM, kan du enkelt göra ändringar och följa din energianvändning både i realtid och historiskt. Förutom att spara pengar bidrar du även till att avlasta elnätet genom att styra om uppvärmningen till de timmar då det finns gott om el för dig. Detta passar speciellt bra för dig som har ett Mitt Timpris-avtal där elpriset följer elmarknaden.

Erbjudande till dig som är HEM-kund

Pris: Du får Ngenic Tune till en kostnad av 4 390 kr inkl moms (ord. pris 5 495 kr)
Villkor: Erbjudandet gäller för såväl befintliga som nya kunder som har elavtal eller fjärrvärme hos oss på HEM. Max ett köp per hushåll.
Leveranstid: Max 14 dagar.

Beställ Ngenic Tune

Så här fungerar Ngenic Tune

Ngenic Tune består av tre dosor (en innegivare, en styrdosa och en gateway). Dosorna samlar in information om väder och temperatur och hjälper till att optimera ditt värmesystem.

  • Innegivaren mäter din inomhustemperatur, luftfuktighet och hur mycket solljus som kommer in i ditt hus.
  • Styrdosan mäter temperaturen utomhus och styr värmesystemet.
  • Gatewayen tar emot informationen och därefter sker beräkningar som bland annat är baserade på husets historik och din önskade temperatur. Sedan justeras ditt värmesystem för att du ska få maximal komfort till minimal kostnad.
  • Du kan använda tjänsten via Ngenics app, vår app Mitt HEM, webbläsaren i din dator eller via din mobiltelefon (iOS och Android).


Läs mer om Ngenic Tune

Så här fungerar Ngenic Tune

Vanliga frågor och svar

Fungerar Ngenic Tune med mitt värmesystem? 

Ngenic Tune fungerar ihop med ett stort antal värmesystem. Men innan du köper produkten måste du kontrollera att den stödjer ditt specifika värmesystem. Detta gör du på vår beställningssida för Ngenic Tune eller under länken Kompatibilitet – Ngenic.

Vad behöver jag ha på plats för att få det att fungera? 

Du behöver inte ha Wifi för att tjänsten ska fungera. Det som däremot behövs är en nätverkssladd från ditt router in i gatewayen. Om du har internet via fiber så bör du koppla in gatewayen till din router och inte till fibermodemet. Routern behöver inte vara nära värmesystemet, men inte längre bort än ca 20 meter ifrån.

Hur installerar jag Ngenic Tune?

Du ansluter enkelt Ngenic Tune till ditt värmesystem på egen hand. Ngenic har tagit fram en interaktiv guide som du kan använda vid installationen och som bekräftar för dig ”live” när dina dosor får kontakt med servern. Det tar ca 15 minuter att installera och få igång systemet. Här hittar du en installationsfilm hur du går tillväga

Behöver jag extra innegivare?

Om du har ett stort hus, eller en planlösning som gör att värmen fördelar sig olika i byggnaden, kan du välja att lägga till extra innegivare för att få en bättre representation av temperaturen i huset. Om du har fler givare kan du själv välja i appen vilka som ska vara delaktiga i styrningen. Då kan Ngenic Tune styra efter ett medelvärde för dessa givare.

Vart ska jag placera innegivaren? 

Placera innegivaren så centralt i huset som möjligt på cirka 1,5 m höjd och helst inte på en yttervägg. Se även till att inte placera den nära en värmekälla, exempelvis element eller kamin eller i direkt solljus. Det kan innebära att värmen stryps för tidigt och din önskade temperatur inte uppnås.

Hur kan jag få hjälp med Ngenic Tune?

På Ngenics hemsida hittar du utförlig support för ditt system. Här finns information att läsa före ditt köp, installationsanvisningar och guider för felsökning. Besök Ngenics wepplats för mer information.

Ladda ner appen!

Via appen, Ngenic Tunes eller Mitt HEM, kan du enkelt göra ändringar och följa din energianvändning både i realtid och historiskt. Få full koll i appen!

Ladda ner Mitt HEM   Ladda ner Ngenic Tune

Sälj din el till oss

Sälj din el till oss

Allt fler ser möjligheterna med att bli självförsörjande på el. Det är vi glada för. Ju fler mikroproducenter av grön el, desto bättre för miljön – därför har vi ett erbjudande till dig!

Värme

Mer än hälften av Sveriges befolkning får sin värme från just fjärrvärme. Fjärrvärme är en prisvärd energikälla som ger ett behagligt inomhusklimat. Fjärrvärmenätet i Halmstad har funnits i över 40 år och tack vare fjärrvärmen kan vi värma upp vår stad med energi som annars skulle gått till spillo.

Vindkraftverk och en elektriker

El

Här hittar du allt du behöver veta om elmarknaden, elpriserna och får en massa information som kan hjälpa dig få koll på elen både i din egen vardag och i ett större sammanhang.