Fjärrvärme - ett miljösmart val för dig på Ranagård

Ett stenkast från Söndrum med hav och skog som närmsta granne hittar du Ranagård - en ny stadsdel i Halmstad. "Boende för en hållbar livsstil" är mottot och en självklar del är vår fjärrvärme, som dessutom ingår i tomtpriset!

Fjärrvärmen ingår i tomtpriset

På Ranagård har vi förberett så att fjärrvärmen redan finns i gatan och framgrävningen till din villa/radhus är på plats. Fjärrvärmen ingår i tomtpriset* och därför får du ett riktigt bra erbjudande när du väljer fjärrvärme. Fjärrvärme är en trygg, prisvärd och miljövänlig värmekälla som i stort sett sköter sig själv. Du får ett jämnt och behagligt inomhusklimat – oavsett hur kallt det är ute.


Fjärrvärmen i Ranagård bygger på den allra senaste tekniken med mindre energiförluster och är en del i ett större EU-projekt. Den skapar också helt nya möjligheter för dig och ditt nya boende - ett ekosystem för ditt miljösmarta hem.


* Undantaget Halmstad Bergsgård 1:325-1:329 som inte kommer att kunna koppla på sig på vår fjärrvärme. 

 

Ranagårdspaketet - du får växlaren på köpet

När du väljer fjärrvärme och vårt Ranagårdspaket så bjuder vi på fjärrvärmelösningen till ditt hem, fjärrvärmecentral tillsammans med styrning (värde cirka 27 000 kr). Det enda du betalar är för installationen. 

Totalpris: 18 500 kr inkl moms

I paketet ingår: En fjärrvärmelösning från KE Therm och HomeSIde som ger dig en stabil och ekonomisk styrning av ditt nya hem. Lösningen bygger på den senaste tekniken för att kunna möta framtidens behov för ditt smarta hem. 

Kontakta oss och beställ

Ranagårdspaketet

För er som bygger på Ranagård

Cirka 600 nya boende kommer stå färdigt på den nya stadsdelen Ranagård de närmaste åren. För er som bygger på området, byggentreprenör, byggherre eller installatör har vi samlat information för att göra ert arbete enklare och få koll på vilka förutsättningar som gäller.

Fjärrvärme till din villa - så här ser processen ut

För dig som valt fjärrvärme till din nya villa på Ranagård har vi samlat information som är bra för dig att veta. Både hur processen går till och vad du behöver tänka på inför de olika stegen för att fjärrvärmen och din central kommer på plats i ditt nya hus.

Checklistan för dig som ska bygga hus i Halmstad

Ska du bygga nytt hus i Halmstad kommun? Grattis! Då finns det också en hel del att du bör tänka på i valet av hus. Men du behöver även se till att el, vatten och värme är på plats och att soptunnan är beställd när du ska flytta in i ditt nya boende. Här har vi tagit fram en checklista som kan vara användbar och göra ditt nya husliv lite enklare för dig!

HomeSide

Hjärtat i ditt miljösmarta hem

Med den senaste tekniken inom fjärrvärme får du många möjligheter. Du får full koll och styr ditt hem enkelt.  

  • Uppkopplad fjärrvärmelösning – styr din fastighet effektiv varje dag
  • Få koll på förbrukningen och styr värmen när du är hemma eller bortrest
  • Få larm om fel uppstår i din fjärrvärmecentral
  • Uppkopplad fjärrvärmecentral gör det möjligt att enkelt hjälpa dig och felsöka på distans för ökad komfort och trygghet

Läs mer om HomeSide

Fördelarna med fjärrvärme

Är det dags att se över uppvärmningen där hemma eller planerar du att bygga nytt hus? Ja då lönar det sig att se över vilka alternativ som finns och vad dessa innebär innan du väljer, både för plånboken och för klimatpåverkan. Här sammanfattar vi plus och minus med fjärrvärme som uppvärmningsalternativ för ditt hus.

Skötselråd för din fjärrvärmecentral

Här har vi samlat vanliga frågor och svar för dig som har fjärrvärme hemma. Självklart är vi bara ett samtal eller chatt bort för att hjälpa dig!

Värme

Mer än hälften av Sveriges befolkning får sin värme från just fjärrvärme. Fjärrvärme är en prisvärd energikälla som ger ett behagligt inomhusklimat. Fjärrvärmenätet i Halmstad har funnits i över 40 år och tack vare fjärrvärmen kan vi värma upp vår stad med energi som annars skulle gått till spillo.

Fjärrvärme - Avtal och priser

Fjärrvärme är en prisvärd energikälla som ger ett behagligt inomhusklimat. Fjärrvärmepriset hos oss består av en fast del som du inte kan påverka och en energidel, som du kan påverka genom att göra hållbara val för din fastighet.

Kontakta oss

Vår kundservice hjälper dig gärna med dina frågor! Vi har flera sätt att komma i kontakt med oss på. Sök bland vanliga frågor och svar, använd vår chattfunktion, maila oss, ring oss eller använd vårt formulär längst ner på sidan.