Fjärrvärmeväxlare med ny framtidssäkrad teknik

Vi på HEM arbetar tillsammans med KE Therm och deras lösning HomeSide Inside. Tänk dig en teknisk plattform som ger dig som fastighetsägare helt unika möjligheter att hantera din fjärrvärme och som hela tiden är uppdaterad med den senaste mjukvaran. Ett system som går att styras via Mitt HEM-appen och där all information finns tillgänglig när du behöver den.

Tänk dig sedan att systemet anpassar sig efter fastigheten och de unika förutsättningar det har. Med både inom- och utomhusgivare lär sig systemet hur fjärrvärmecentralen skall styras för bästa komfort. Med hänsyn till både miljö och energieffektivitet.

En framtidssäker fjärrvärmecentral.

Småhuscentral TPD från KE Therm är en modern och framtidssäker fjärrvärmecentral. Denna modell har komponenter du vanligtvis hittar i större centraler och det senaste inom styrutrustning. Med Homeside Inside får du dessutom ett uppkopplat system med självlärande egenskaper. Med både inom- och utomhusgivare lär sig systemet hur fjärrvärmecentralen skall styras för bästa komfort och energieffektivitet. Med smart appstyrning får du dessutom full kontroll på din energiför­brukning och ditt inomhusklimat.

  • Går att styras via Mitt HEM-appen
  • Mjukvaran uppdateras automatiskt
  • Felavhjälpning på distans
  • Självlärande teknik
  • Framtidssäkert
  • Verktyg för energioptimering
  • Ökad komfort
HomeSide Inside smart värmeväxlare med app kontroll
Tekniska specifikationer  
Mått, central (bredd x djup x höjd) 580 x 410 x 780 mm *
Vikt, central 38 kg
Vikt, skåp och lucka 8 kg
Anslutning Kulventil 90° vinkel mot vägg. Anslutning kan göras uppifrån alt. nedifrån

Centralen är servicevänlig och mycket lätt att installera. Utan onödiga extra kopplingar kan man enkelt ansluta alla rör valfritt uppåt/nedåt. Med rätt service och underhåll är centralen konstruerad för att hålla i minst 30år.

Cloud Connect – konstant uppdaterad mjukvara

Med Cloud Connect blir din fjärrvärmecentral uppdaterad över Internet med automatik. Det gör att den fjärrvärmecentral du installerar idag får nya funktioner och justeringar över tid. Du har en modern och uppdaterad fjärrvärmecentral idag, imorgon och om 10 år.

Självlärande – anpassar sig efter din fastighet

Med Machine Learning kopplat till inom- och utomhusgivare anpassar sig systemet till hur din fastighet reagerar på temperatursvängningar och årstider. Det gör att fjärrvärmecentralen snabbare reagerar på utomhusklimatet för att kunna justera värmen och ge den komfort du efterfrågar.

Uppkopplad – smart mobilapp för enkel åtkomst

En smart mobilapp finns tillgänglig för konfigurering av systemet. Samtidigt ges information och historik över temperaturer och drift för att underlätta finjustering. Mobilappen är utvecklad för att vara användarvänlig och säker. Allt för att du ska känna dig trygg med din fjärrvärmecentral.

Hög komfort – trygg och säker värme

En fjärrvärmecentral är som bäst när du inte tänker på den. De allra flesta vill slippa skruva på vred och justera inställningar. Med HomeSide Inside är det precis vad du får, en fjärrvärmecentral som ger dig den komfort du efterfrågar utan onödigt krångel.


Energieffektiv – bra för både miljö och plånbok

Våra fjärrvärmecentraler har utrustning vald för att maximera energieffektiviteten. När det kopplas samman med den smartness du får genom HomeSide Inside har du uppvärmning som är extremt energieffektiv och trygg. Något både du och miljön tjänar på.

Information till er som bygger på Ranagård med HEM:s fjärrvärmelösning

Den fjärrvärmecentral som levereras till er är försedd med reglercentralen HomeSide, ett smart och digitaliserat styrsystem för villor och mindre flerbostadshus. För att få tillgång till samtliga funktioner i HomeSide och de tjänster som lösningen erbjuder, till exempel styrning av värmen med app i din mobil eller få larm vid driftfel, behöver enheten kopplas upp mot internet.

HEM rekommenderar därför att uttag för fast internetanslutning (RJ45) monteras i närheten av er fjärrvärmecentral, dit HomeSide ansluts. Internetuttaget ska i sin tur vara kopplat till er router (ej direktkopplat till Stadsnätets tjänstefördelare).

Har du frågor? Kontakta oss!

Kundservice tel: 035-190 190

Mitt Hem - appen för HEM

Mitt HEM-appen - få koll på elförbrukning och sophämtning

Nu blir det möjligt för dig att få koll, förstå och styra din energianvändning direkt i din mobil. Dessutom blir den ännu enklare för dig att göra medvetna val, spara energi, sänka din elkostnad och komma igång med klimatsmarta vanor.

Byte av fjärrvärmemätare

Vi gör årligen ett par hundra byten av fjärrvärmemätare hos våra kunder. Bytet är nödvändigt för att hålla din fjärrvärmecentral uppdaterad. Det är naturligtvis helt och hållet kostnadsfritt.

Fördelarna med fjärrvärme

Är det dags att se över uppvärmningen där hemma eller planerar du att bygga nytt hus? Ja då lönar det sig att se över vilka alternativ som finns och vad dessa innebär innan du väljer, både för plånboken och för klimatpåverkan. Här sammanfattar vi plus och minus med fjärrvärme som uppvärmningsalternativ för ditt hus.