Våra elavtal

Fast, rörligt eller elavtal någonstans där emellan?

Vill du ha full kontroll och förutsägbarhet vad gäller verksamhetens elpriser? Eller påverkar elprisets eventuella svängningar väldigt lite på den produkt eller tjänst din verksamhet erbjuder.

Tryggt och förutsägbart eller prisvariation relaterat till elmarknadens upp- och nedgång. Två helt skilda perspektiv som kommer att påverka vilken rekommendation HEM ger dig vad gäller elavtal. 

Vilken produkt kan vara aktuell för min verksamhet?

Hur mycket el förbrukar verksamheten? Här nedan är förenklad översikt över vilka typer av elavtal som skulle kunna vara aktuella för dig.

  0-100 000 kWh   100 000-300 000 kWh     Över 300 000 kWh  
  Fast elpris     Fast elpris    
  Rörligt elpris (månad/tim)    Rörligt elpris (månad/tim)    Rörligt elpris (månad/tim)
     Förvaltad elfond     Förvaltad elfond  
      Kombiavtal

Teckna rörligt elpris

För verksamheter där elprisets påverkan på produkten/tjänsten är liten och det därmed inte finns något behov av att budgetera elkostnader. När spotpriset på elbörsen förändras följer det rörliga priset med, vilket innebär att priset både kan gå upp och ner från månad till månad.  

Teckna fast elpris

För verksamheter som förbrukar mindre 300 000 kWh och värdesätter att förutsägbart kunna budgetera kommande elkostnader i detalj. 

Teckna kombiavtal

För verksamheter som förbrukar mycket el - 300 000 kWh eller mer. Kombiavtalet är kundunikt och flexibelt vad gäller fördelning mellan fasta och rörliga volymer. Du bestämmer fördelningen. 

Teckna förvaltad elfond

För verksamheter som förbrukar över 100 000 kWh eller mer och vill ha ett stabilt elpris över tid. Förvaltad elfond ger tid över till annat än att fundera på beslut kopplade till framtida elavtal.

Vi hjälper dig

Vi hjälper er att hitta det bästa alternativet för er verksamhet!

Lämna dina uppgifter   Kontakta oss

Trygghetsindex - vill du chansa eller budgetera?

Diagram som visar hur olika elavtal förhåller sig på skalan trygghet vs risk

Rätt elavtal för er verksamhet

Med ett elavtal hos oss kan ni känna er säkra på att ni gjort ett hållbart val, för både miljö och plånbok. Så enkelt är det!

  • El från 100% förnybara energikällor så som vatten, vind, sol och biomassa  
  • Personlig rådgivning - vi hjälper er att välja rätt elavtal för er verksamhet
  • En del av vår vinst går tillbaka till vår hemstad Halmstad. Det är vi stolta över!
  • HEM är certfierade med Schysst elhandel - ett schysst val för din el

Tips för ert val!

Dessa tre frågor bör du som företagare besvara när det är dags att välja eller se över ditt elavtal. Utifrån dessa frågor får du hjälp att fatta ett personligt beslut kring vad som passar just dig och ditt företags elavtal allra bäst.

Läs mer

Val av elavtal - laddning av elbil
Ladda elbil som tjänst

Laddning som tjänst

Laddning som tjänst är ett helhetserbjudande som gör det enkelt och bekvämt för våra kunder att ställa om till elektrifierade fordon. Du behöver inte tänka på svängningar på elmarknaden, teknikval, kundtjänst, reinvesteringsbehov, hur användarna ska betala, vilka lagkrav som kommer i framtiden m.m. Vi på HEM hjälper dig med helheten!

Elavgifter och villkor företag - kvinna vid vindkraftsverkspark

Avgifter och villkor - Företag

Vi på HEM Nät följer inte strömmen - vi leder den. Här hittar du aktuella avgifter och villkor för HEM Nät AB:s elnätstjänster.

Vi hjälper dig!

Har du frågor och vill veta mer om fjärrvärme, energieffektivisering, fjärrkyla, el, laddlösningar eller solcellspaneler? Kontakta någon av oss så hjälper vi dig!