Hotel Tylösand: "Energitjänster ger oss trygghet"

Det har nu gått drygt tio år sedan Hotel Tylösand anslöt sig till fjärrvärmenätet och ­tecknade­­ Energitjänsteavtal med HEM. Samarbetet har lett till flera ­anpassade lösningar som gynnar både gäster och personal.

Hotel Tylösands energitjänsteavtal omfattar elnät, elhandel, fjärrvärme och avfall. Christer Jonsson som är fastighetschef på den stora hotell­anläggningen berättar:

– Energitjänster ger oss en stor trygghet och god kontroll på vår förbrukning och rapport om avvikelser. Fjärrvärmen är ett bra alternativ för båda parter eftersom vi använder mycket energi även på sommaren, bland annat i SPA-avdelningen.

Christer Jonsson

Fastighetschef

Underjordisk glashantering

– Våra kontaktpersoner på HEM är alltid positiva och tillmötesgående när vi kontaktar dem om våra funderingar. Det ligger oss varmt om hjärtat att utveckla nya miljölösningar, både för att spara energi och för att spara på vår personal. Nu ligger fokus ligger på att förenkla och förbättra när det gäller hanteringen av alla tomglas.

En sommardag med full fart på Sol­gården är det inte ovanligt att det samlas 3 000 tomflaskor för personalen att hantera. En ny underjordisk ergonomisk lösning har grävts för detta och det är HEM som tagit hand om hela projektet, att det genomförs och fungerar.

Hotel Tylösand Spa
Hotel Tylösand

Fler hållbara lösningar framåt 

– Vi på gång med fler energibesparande åtgärder, något som både våra ägare och gäster efterfrågar.

I samarbete med HEM utreder vi just nu sol­cellslösningar och fler laddstationer för elbilar. De fyra stationer vi har idag räcker inte för framtidens efterfrågan, avslutar Christer entusiastiskt. En annan viktig faktor för hotellet har varit att utbilda personalen i hur man ska tänka och göra för att agera hållbart.

Upptäck våra helhetslösningar

Våra experter tar fram en mix av tjänster som passar era behov och verksamhet. Med vår erfarenhet, serviceanda och unika lösningar, hjälper vi er att lyckas med era energi- och miljöfrågor. Ni får helt enkelt mer tid över till att fokusera på er verksamhet. Hållbara lösningar som passar just er Välj delarna i er mix, en eller flera Välj till service så tar vi hand om den löpande driften Ni får en personlig servicetekniker Vi finns nära er verksamhet Möjlighet att få hjälp med finansieringen Kontakta mig   Våra säljare

Hållbara lösningar för våra kunder

Ta del av hur vi har hjälpt kunder runtom i Halmstads kommun med hållbara och smarta energilösningar.

Vi hjälper dig!

Har du frågor och vill veta mer om fjärrvärme, energieffektivisering, fjärrkyla, el, laddlösningar eller solcellspaneler? Kontakta någon av oss så hjälper vi dig!