Fjärrvärme för badkrukor!

Grindarna till simstadion står nu öppna ett av många säkra sommartecken! Ett varmare alternativ som kanske till och med lockar badkrukorna till ett dopp. Men vet du att bassängerna på Brottet värms upp med vår fjärrvärme?

Simstadion Brottet är Halmstads största utomhusbad och tar emot 100 000 - 150 000 besökare varje säsong. Vackert beläget intill havet har man valt att låta vatten värma vatten genom fjärrvärme.

En trygg uppvärmning

Vattnet i bassängerna har värmts upp av fjärrvärme i över tjugo år. Innan dess var det eldning av olja som värmde vattnet. Att byta ut det gamla systemet mot fjärrvärme var förutom en klimatvinst en trygghet, som genererat jämnare temperaturer och minskat underhåll.

Vatten värmer vatten

Tillsammans rymmer bassängerna cirka 2 500 m3 vatten. Man har tidigare använt havsvatten, men 2019 gick man helt över till att använda vanligt dricksvatten. Anledningen till övergången var att vatten från havet kräver mer rening och sliter med på anläggningen. Att fylla hela bassängen med vatten tar cirka en vecka. Att få upp temperaturen från 10 till 25 grader brukar vanligtvis ta fem dagar.

Fjärrvärme Ranagård

Fjärrvärme 

I Halmstad har vi haft fjärrvärme sedan 1979. Fjärrvärmen kommer från energi som annars skulle gått till spillo. Vi använder nämligen till största del avfall och spillvärme från industrin som bränsle för att göra fjärrvärme – smart, smidigt och miljösnällt!

Mer om fjärrvärme

Brf Villa Real

Brf Villa Real: ”Laddboxarna är en investering för framtiden”

För Brf Villa Real på Nissastrand är hållbarhetsarbetet en självklar del i att vara en attraktiv bostadsrättsförening. Därför har man installerat laddboxar för elbilar i föreningens garage.

Vi hjälper dig!

Har du frågor och vill veta mer om fjärrvärme, energieffektivisering, fjärrkyla, el, laddlösningar eller solcellspaneler? Kontakta någon av oss så hjälper vi dig!

Vårt hållbarhetsarbete

För oss på HEM är hållbarhet i centrum och vi arbetar ständigt mot vår vision: En enkel och miljösmart vardag för våra kunder, både idag och i morgon.