Fjärrkyla

Svalt inomhusklimat med minimal miljöpåverkan. Precis som med fjärrvärme distribueras fjärrkyla i ett slutet kretslopp där inget går till spillo.

Fjärrkyla är ett förnybart alternativ som ger er svalka på kontoret eller kyla i er tillverkningsprocess. Fjärrkylan är driftsäker med låga underhållskostnader och eftersom kylan redan är färdigproducerad när den når er fastighet så spar ni utrymme invändigt. Inga utvändiga installationer är nödvändiga. Fjärrkylan produceras med oöverträffad resurseffektivitet.

Fjärrkylan är flexibel och har många lösningar för olika problem och har funnits i Halmstad i 20 år. Vi har kunder som använder fjärrkylan till att kyla elskåp, kontorsrum, livsmedel, maskiner, serverrum och framförallt lokaler i alla tänkbara storlekar. Exempelvis kyler fjärrkylan ner sjukhusets operationssalar, galleriorna i centrum och Trade center på Högskoleområdet.


Svalt inomhus

Skönt inomhusklimat året runt


Driftsäkert

Kyla utan krångel som dessutom är tyst


Förnybart

Minsta möjliga resursåtgång och miljöpåverkan

Därför är fjärrkyla ett smart val

Fjärrkylan är ett bra val för miljön på fler än ett sätt. Fjärrkylan bidrar nämligen till minskad energianvändning, minskad klimatpåverkan, mindre buller och en vackrare miljö utan förfulande kylaggregat och fläktar. 

  • Komfort - ger ett behagligt inomhusklimat utan krångel med ett driftsäkert alternativ
  • Flexibelt - möjlig att anpassa efter behov, komfortkyla eller processkyla
  • Tyst & snygg miljö - slipp oljud från kylmaskiner och kondensorfläktar i en trevligare miljö och spara utrymme
  • Välj bort köldmedium - välj fjärrkyla och ni säkerställer att ni inte använder något köldmedium som kan orsaka skador och negativ inverkan på miljön
  • Förnybart - fjärrkyla är ett förnybart alternativ som ger er svalka på kontoret eller kyla i er tillverkningsprocess
Därför är fjärrkyla ett smart val
Fjärrkyla Halmstad Karta

Vem kan få fjärrkyla?

Idag kan vi erbjuda fjärrkyla till verksamheter, butiker och fastigheter längs med Nissan, på båda sidor från mynningen (Söder/hamnen), upp mot sjukhuset/Nissastrand och området runt Halmstad Arena. Även hamnen och Högskoleområdet/Larsfrid med omnejd.

Allt eftersom efterfrågan ökar utreder vi möjligheter att erbjuda fjärrkyla i fler områden.

Nissan - en viktig del i kylningsprocessen

"Nissan - en viktig del i kylningsprocessen"

Tack vare Nissan och dess kalla vatten kan vi använda just detta vatten för att kyla ner vattnet vi har i fjärrkylanätet i Halmstad. Så man kan säga att det är tack vare Nissan som ni kan ha ett svalt och behagligt inomhusklimat. Här berättar vår kollega Olle mer om hur fjärrkylan fungerar.

Vill du veta mer om fjärrkyla?

Vi hjälper er att hitta det bästa alternativet för er verksamhet!

Kontakta mig   Våra säljare

Upptäck våra helhetslösningar

Våra experter tar fram en mix av tjänster som passar era behov och verksamhet. Med vår erfarenhet, serviceanda och unika lösningar, hjälper vi er att lyckas med era energi- och miljöfrågor. Ni får helt enkelt mer tid över till att fokusera på er verksamhet. Hållbara lösningar som passar just er Välj delarna i er mix, en eller flera Välj till service så tar vi hand om den löpande driften Ni får en personlig servicetekniker Vi finns nära er verksamhet Möjlighet att få hjälp med finansieringen Kontakta mig   Våra säljare

Vårt hållbarhetsarbete

För oss på HEM är hållbarhet i centrum och vi arbetar ständigt mot vår vision: En enkel och miljösmart vardag för våra kunder, både idag och i morgon.

Miljövärden fjärrvärme & fjärrkyla

Miljövärden fjärrvärme & fjärrkyla

Vi på HEM arbetar långsiktigt för att minska miljö- och klimatpåverkan. Tack vare fjärrvärmen och fjärrkylan, som båda är förnybara alternativ, bidrar vi till vårt långsiktiga mål - ett hållbart Halmstad idag och i morgon.