Så här gör du för att besöka våra ÅVC:er

Du som kommuninvånare i Halmstad använder ditt körkort för inpassering i alla våra ÅVC:er. Smidigt och enkelt!

I Halmstad har vi inpasseringssystem på våra återvinningscentraler. Besöken, 15 per år och hushåll, är kopplade till folkbokföringen så att alla boende på samma adress kan komma in med eget körkort utan att behöva registrera sig. Vi erbjuder också besök från andra än bara kommuninvånare med enkel betalning till självkostnadspris. Läs här hur systemet fungerar för dig.

Det var i januari 2016 som HEM införde ett system med bommar och 15 fria besök. Under åren har tekniken utvecklats och nya önskemål dykt upp från kunder och besökare. För att hänga med i den digitala utvecklingen har inpasseringssystemet uppdaterats på återvinningscentralerna i Halmstads kommun.

Du som kommuninvånare i Halmstad får 15 fria besök varje år och ditt körkort används för inpassering. Kunder med andra typer av ÅVC-kort kan få kort hemskickat efter kontakt med oss på HEM.

Privatkund utan körkort

Privatkunder folkbokförda i Halmstad som tidigare använt ett ÅVC-kort och alltså inte registrerat sina besök med körkort behöver beställa ett ÅVC-kort. Det gör man enkelt här

Sommarstugekund

Våra sommarstugekunder kan inte använda sina körkort för att ta sig in utan får ÅVC-kort hemskickade, laddade med sina fria besök. Har du även en folkbokföringsadress i Halmstad använder du ditt körkort för dessa besök. 

Företagskund

Alla företagskunder behöver ett ÅVC-kort. Har ditt företag inget ÅVC-kort, eller behöver ni ett nytt? Här beställer du enkelt.

Kunder från Falkenberg

ÅVC-besökare folkbokförda i Falkenbergs kommun, som genom ett avtal mellan HEM och VIVAB kan lämna sitt avfall på återvinningscentralerna i Halmstads kommun får sitt kort hemskickat. Har du frågor om detta vänligen kontakta VIVAB.

Lättare för familjerna

Eftersom systemet är kopplat till folkbokföringen och inte till kundnummer är det smidigt för familjemedlemmar och boende på samma adress i kommunen att med egna körkort åka in på återvinningscentralen utan att först behöva registrera sig på ett gemensamt kundnummer.

Även turister och tillfälliga besökare är välkomna att lämna avfall på återvinningscentralerna i Halmstad. De kan enkelt betala på plats med kort eller swish för sina enstaka besök till självkostnadspris och slipper köra hem med sitt avfall. Detsamma gäller Halmstads egna kommuninvånare i de fall man skulle överstiga de årliga 15 fria besöken.

Inpasseringssystemet har varit föremål för en del diskussion sedan införandet men fungerar smidigt och har helt klart sparat kommuninvånarna mycket pengar då alla som besöker ÅVC nu betalar vare sig det är via taxan eller på plats.

Våra återvinningscentraler

Varmt välkommen till våra fyra återvinningscentraler runt om i Halmstad kommun. Här kan du lämna ditt gamla kylskåp som slutat fungera, virke som är murket, målarfärg, däck med mera. Under respektive central kan du läsa mer om vad du kan lämna där samt se våra öppettider.

Sortera matavfallet du med!

Matavfallet, om insamlat, är en enorm miljövinst. Av matavfall blir det nämligen biogas och biogödsel.

Sorteringsguide

Att sortera rätt är inte så svårt som man kan tro – faktum är att det kan vara både enkelt och roligt. Vi vill inspirera dig att bli både ekonomi- och miljösmart på en och samma gång!