Återvinn istället för att slänga

På Fyllinge, ligger ett paradis för hemmafixaren som vill vara snäll mot plånboken och planeten: Byggåtervinningen. Hit kommer varje vecka mängder med byggmaterial som får ny ägare och nytt liv i någons hem.

Halmstad Byggåtervinning drivs av arbetsmarknadsenheten på kommunen sedan 1998. Idén att ta till vara byggmaterial och förmedla för återbruk föddes i samband med att en av kommunens ridskolor byggdes av just återvinningsmaterial. 

Vi har allt!

På Byggåtervinningen arbetar idag nio personer och en arbetsledare med att ta emot och sälja återvinningsmaterial för byggprojekt inne och ute. Kunder från stora delar av landet hittar hit för att söka efter stor och små inredningsdetaljer till sina bygg- och renoveringsprojekt. Nytt och gammalt kommer in varje vecka och får snart nya ägare. 

- "Vi har precis allt. Men ibland bara i ett exemplar,” konstaterar arbetsledare Morgan Persson. 

Vi tar vara på det mesta och erbjuder bland annat takpannor, tegel, dörrar, fönster, vvs- och elmaterial, grovvirke med mera till försäljning.

Har du överblivit byggmaterial så tar Byggåtervinningen gärna emot och kan då även hjälpa till med hämtning. 

Gör ett besök du med! 

Vägbeskriving: Väg 117, ta höger i rondellen Fyllinge S, följ skylt mot Byggåtervinning. 

Kontaktuppgifter och öppettider hittar du här

Sorteringsguide

Att sortera rätt är inte så svårt som man kan tro – faktum är att det kan vara både enkelt och roligt. Vi vill inspirera dig att bli både ekonomi- och miljösmart på en och samma gång!

Våra återvinningscentraler

Varmt välkommen till våra fyra återvinningscentraler runt om i Halmstad kommun. Här kan du lämna ditt gamla kylskåp som slutat fungera, virke som är murket, målarfärg, däck med mera. Under respektive central kan du läsa mer om vad du kan lämna där samt se våra öppettider.

Förbered din sophämtning

För att sophämtningen här i Halmstad ska fungera finns det några tips och regler som är bra att känna till för dig. Här har vi samlat allt du behöver för att enkelt bidra till en smidig och hållbar sophämtning i Halmstads kommun.