Hämtdagar soptömning

I Halmstads kommun är det vi på HEM som ansvarar för sophämtningen. Vi arbetar för dig och vår gemensamma miljö. Sophämtningen är aldrig så aktuell som när den uteblir. Vår ambition är därför att minimera antalet avvikande hämtdagar. Vi tycker, precis som du, att det bara ska funka.

Men det finns ändå ett par dagar per år då vi ibland måste flytta din hämtdag. Oftast rör det sig om helgerna kring jul och nyår. Övriga helgdagar så som påsk, kristihimmelsfärd, första maj, midsommar, och Valborg tömmer vi som vanligt.

Vilken dag tömmer vi hos dig?

Vill du veta vilken dag vi tömmer din soptunna? Ladda ner vår app, kontakta oss via chatten här på hemsidan eller slå oss en signal 035-190 190.

Pushnotiser sopkunder i appen

Pushnotis i appen före soptömning hos dig

Ladda ner Mitt HEM-appen och få pushnotiser med påminnelse om att ställa ut soptunnan före tömning. Daniel Gustafsson, lösningsarkitekt på HEM:s IT-avdelning, är jätteglad för den nya servicen som han tror att kunderna kommer få nytta av direkt.

Läs artiklen

Förbered din sophämtning

För att sophämtningen här i Halmstad ska fungera finns det några tips och regler som är bra att känna till för dig. Här har vi samlat allt du behöver för att enkelt bidra till en smidig och hållbar sophämtning i Halmstads kommun.

Avfallstaxa

Renhållningstaxan i Halmstads kommun består av en grundavgift och en rörlig avgift som du betalar för att vi tar hand om ditt avfall, hemma och på återvinningscentralen.

Sortera matavfallet du med!

Matavfallet, om insamlat, är en enorm miljövinst. Av matavfall blir det nämligen biogas och biogödsel.