Vi tar hand om ditt trädgårdsavfall

Vi tömmer din trädgårdstunna varannan vecka och ser till att ditt trädgårdsavfall blir till matjord.

Med en trädgårdstunna för ditt trädgårdsavfall blir det både enkelt och miljösmart och du kan ägna mer tid åt att njuta i trädgården. Beställ din trädgårdstunna idag!

Så här fungerar det

Släng ditt trädgårdsavfall, som gräsklipp, mossa och löv, i en separat tunna. Vi kommer sedan och tömmer din trädgårdstunna varannan vecka och ser till att ditt trädgårdsavfall blir till matjord.

Storlek: 190 liter eller 370 liter
Period: Mars - november
(start: vecka 12-13, slut: vecka 46-47) 
Tömning: Var 14:e dag
Pris: 190 l tunna: 963 kr/år
370 l tunna: 1 286 kr/år

Vad kan jag slänga i trädgårdstunnan? 

I tunnan lägger du komposterbart trädgårdsavfall som till exempel: 

  • Gräsklipp
  • Ogräs
  • Ris och småkvistar
  • Nedklippta buskar eller häckklipp
  • Rester från skörd och grönsaksblast
  • Löv

Lägg ditt trädgårdsavfall löst direkt i tunnan, inte förpackat i platspåsar. 

När tömmer ni min tunna?

Din trädgårdstunna töms av en speciell bil och alltså inte samtidigt som din vanliga soptunna. Därför kan din tömningsdag bli en annan än för din vanliga soptunna. Kontakta oss via chatten eller slå oss en signal om du vill veta när vi tömmer hos dig! Ladda ner HEM-appen för att få full koll på tömningsdagar.

Invasiva växter

Om du har så kallade invasiva växter, exempelvis vresros eller blomsterlumpin, slänger du dem i en säck i återvinningscentralens container för brännbart avfall. Detta för att minska risken för att de invasiva växterna ska sprida sig. 

Vi tar hand om ditt trädgårdsavfall!

Kom igång och bli av med ditt trädgårdsavfall enkelt och smidigt med en egen trädgårdstunna!

Priser
190 liters tunna: 963 kr
370 liters tunna: 1 286 kr

Mitt Hem - appen för HEM

Mitt HEM-appen - få koll på elförbrukning och sophämtning

Nu blir det möjligt för dig att få koll, förstå och styra din energianvändning direkt i din mobil. Dessutom blir den ännu enklare för dig att göra medvetna val, spara energi, sänka din elkostnad och komma igång med klimatsmarta vanor.

Hyr en container

Är du mitt uppe i en renovering, eller är det dags att rensa ut källaren? Vi erbjuder ett stort utbud av containrar som du kan hyra av oss. Kontakta oss så hjälper vi dig att välja rätt typ av container!

Våra återvinningscentraler

Varmt välkommen till våra fyra återvinningscentraler runt om i Halmstad kommun. Här kan du lämna ditt gamla kylskåp som slutat fungera, virke som är murket, målarfärg, däck med mera. Under respektive central kan du läsa mer om vad du kan lämna där samt se våra öppettider.