Konsumenträtt el

Det ska vara tryggt och enkelt för dig att vara kund hos oss. Här har vi samlat information kring dina rättigheter när det gäller el. Om vi inte lyckas leva upp till dina förväntningar - kontakta oss så hjälper vi dig!

Vad säger lagen?

Ellagen reglerar dina rättigheter som konsument. Ellagen (1997-857) - Sveriges riksdag

Distansavtalslagen

Internethandel regleras i "Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler". När du tecknar avtal via vår hemsida har du alltid rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar.

Ångerrätt

Vill du utnyttja ångerrätten kontaktar du vår kundservice på telefonnummer 035-190 190 eller skickar in din ifyllda ångerblankett nedan.  

Ångerblankett - Elhandelsavtal

Adress: 
Halmstads Energi och Miljö AB 
Box 31
301 02 Halmstad

Behöver du hjälp av extern part?

Vill du ta ditt ärende vidare för opartisk rådgivning finns det flera externa parter du kan vänta dig till för att få hjälp. Deras uppgift är att hjälpa dig utifrån konsumentlagstiftningen och kan vägleda dig vid exempelvis en tvist. 

Konsumenternas Energimarknadsbyrå

Som konsument kan du vända dig till Konsumenternas Energimarknadsbyrå om du vill ha information eller råd om elmarknaden. www.energimarknadsbyran.se

Kommunala konsumentvägledare

Hos din kommuns konsumentvägledare kan du få stöd vid klagomål eller om du har råkat i tvist med ett företag.

Kommunala energirådgivare

Hos din kommuns energirådgivare kan du få energi- och klimatrådgivning. Energi- och klimatrådgivningen är oberoende och öppen för allmänhet, företag och organisationer i Halmstads kommun. Förutom enskild rådgivning riktar sig energi- och klimatrådgivningen också mot grupper till exempel vid deltagande i mässor och föreläsningar. Halmstads kommuns Energi- och klimatrådgivning

Energimyndigheten

Energimyndigheten arbetar för ett hållbart energisystem, som förenar ekologisk hållbarhet, konkurrenskraft och försörjningstrygghet. På energimyndighetens hemsida kan du få råd om energieffektiviseringsåtgärder och göra en energikalkyl för ditt hus eller din lägenhet. Energimyndigheten

Prövning av ditt ärende

Allmänna reklamationsnämnden (ARN)

Allmänna reklamationsnämnden är en statlig myndighet som kostnadsfritt och opartiskt prövar tvister mellan näringsidkare och konsument. Allmänna reklamationsnämnden

Energimarknadsinspektionen

Energimarknadsinspektionen är tillsynsmyndigheten för elmarknaden. Vänd dig till dem när du har synpunkter och/eller klagomål gällande bland annat elnätstariffer, anslutningsavgifter och leveranskvalitet i elnätet. Energimarknadsinspektionen.

Hjälp oss att bli bättre

Har du synpunkter eller klagomål tar du kontakt med vår kundservice. Så hjälper vi dig! Vill du ha ersättning på grund av ett strömavbrott? Läs mer och ansök om avbrottsersättning och skadestånd.

Avtalsvillkor

Här hittar du samtliga avtalsvillkor för dig som är elhandels- och/eller elnätskund hos HEM och HEM Nät. 

Avtalsvillkor

Kontakta oss

Vår kundservice hjälper dig gärna med dina frågor! Vi har flera sätt att komma i kontakt med oss på. Sök bland vanliga frågor och svar, använd vår chattfunktion, maila oss, ring oss eller använd vårt formulär längst ner på sidan.

HEM Huvudentré

Om HEM

Som Halmstads ledande energi- och avfallsbolag levererar vi el, värme, kyla, sophantering och energitjänster till vår stad. Vi förser såväl företag som hem med energi. En del av vår vinst går tillbaka till vår hemstad Halmstad och till dig som bor här. Det är vi stolta över! 

Faktura och betalning

Som kund hos oss kan du välja mellan en rad olika sätt att både få och betala din faktura på. De flesta är digitala alternativ som är betydligt mer hållbara än pappersfakturan. Heja säger vi!